Geen Brittaniahütte, maar wel veel moeflons bij Felskin

We hebben het plan om vanuit Saas Fee, eerst met de kabelbaan, naar de Brittaniahütte te gaan. Ik ga eerst bij de Tourist Information vragen of de route begaanbaar is. Je weet immers maar nooit. We wilden via Plattjen, maar die kabelbaan blijkt deze zomer buiten bedrijf. Toch goed om even te informeren. We passen de plannen aan. De route die ik vroeger nooit wilde lopen, via Felskinn, is nu de enig bruikbare optie.
 

weg vanaf Felskin

We gaan omhoog en komen op 3000 meter hoogte. Nu ligt er veel minder sneeuw dan jaren terug. Dus de route zal wel wat lastiger worden. Maar wat ik niet in mijn hoofd had gezet, was dat er nu een andere route is, die wat lager door het dal loopt. En had ik dat nu maar wel onthouden. Ik zie zoveel mensen door de sneeuw lopen dat ik me niet meer realiseer dat dat niet de goede route is.

 

Felskin-Brittaniahütte

We gaan dus op pad. Het eerste stuk valt nog wel mee. Maar later wordt het pad een heel smal paadje. En het loopt over een steile helling. We hebben al een fors stuk zo afgelegd. Bij een passage langs wat stenen zien we dat we weer zo’n sneeuwpad krijgen met aansluiting op een klim door een helling met losse stenen. We besluiten om te keren.

Nadat we moeilijkste deel hebben afgelegd, gaan we zitten om te eten. Het is toch wel een wonderlijke en mooie omgeving zo hoog in een landschap met vooral sneeuw, stenen en bergen.

Als we het lastigste stuk hebben gehad, kijken we eens even goed op de bordjes. Het blijkt dat de route die we volgden is afgesloten. Vanmorgen liepen we net even anders en hebben we dat bord niet gezien. Verder blijkt dat de route nu onderlangs gaat. En dat stond toch echt wel aangegeven, zien we nu.
 

Net voordat we weer verder willen gaan, zie ik in de verte een moeflon staan. Ik ga er alleen heen in een poging om het dier op de foto te krijgen. Al snel blijkt dat er een stuk of vijftien dieren lopen. Na een tijdje ga ik terug, mede omdat de groep dieren wat verder loopt. Samen gaan we op een ander punt kijken en daar zijn ze nu ook te zien. We zitten er een flinke tijd te kijken. De groep blijkt intussen zo’n kleine dertig dieren groot te zijn. Weer een tijd later zien we ook achter ons nog een stel dieren lopen. En daar achteraan kwam ook nog weer eens een groepje, voornamelijk kleintjes. In totaal bestond de hele groep uit wel zo’n vijftig dieren.

Moeflons
Moeflons
Moeflons 

 

 

We gaan pas laat weer terug naar Saas Fee. Het geplande doel, de Brittaniahütte, hebben we niet bereikt. Maar we zijn wel een schitterende ervaring rijker.

Verder naar Naar de Binntalhütte

Terug naar Wallis 2014