Zwitserland

Gek als wij zijn op de bergen zijn de Alpen, vooral de Zwitserse, vaak onze bestemming voor de zomervakantie. Een indruk van wat we daar zoal zagen en deden, is in deze rubriek verwerkt.

De kantons van Zwitserland zijn aangegeven op deze kaart.

Zo veel mogelijk is de verdeling gemaakt naar kanton. Soms is dit niet zo handig en wijken we daarvan (een klein beetje) af. Zo ligt bijvoorbeeld het gebied van Jungraujoch op de grens van de kantons Bern en Wallis. Voor gewone toeristen is dit alleen te bereiken vanuit Lauterbrunnen of Grindelwald (kanton Bern dus). Maar zodra je op het Jungfraujoch naar buiten stapt, ben je in Wallis. Toch is dit op Wilco’s website terug te vinden bij Bern.

 

Een ander voorbeeld is onze zomervakantie van 2008. We verbleven op een camping in Innertkirchen. Dit plaatsje ligt in het kanton Bern, maar dan wel zo oostelijk en afgelegen dat het niet meer bij het Berner Oberland hoort. Als apart gebied is het eigenlijk te klein om apart genoemd te worden. Het zijn maar kleine eindjes rijden om via de Brünigpas uit te komen in Obwalden, via de Grimselpas in Wallis of via de Sustenpas in Uri.
Op Wilco’s website is de volgende verdeling aangehouden:

Wallis (Valais)

 

Bern
 

Freiburg/Fribourg

 

Neuchâtel

Vaud

Graubünden

Ticino (Tessin)

Obwalden

Luzern