Naar Bandarawela en Kandy

Een paar kilometer voor Bundalla buigt de weg van de kust af. Wij volgen de weg naar het noorden. Wij gaan morgen naar Bandarawela. Deze plaats kennen wij uit vorige reizen. Het is er door de hoge ligging in het bergland meestal aangenaam, naar Sri Lankaanse begrippen koel.
 

Ella Falls

De eerste bekende plaats is Ella. We passeren de waterval. Voor toeristen is het heel logisch om hier even te stoppen. De Ella Fall is zeker een foto of stukje film waard. De plaatselijke bevolking weet dat ook. In een mum van tijd staan er zo’n man of tien om de auto die je wat mooie stenen in de handen duwen als geschenk om vervolgens om geld te vragen. Wij kennen dat al en gaan pas vlak voor het wegrijden, zittend in de auto hierop in. Na wat heen en weer praten krijgen we een stuk of tien stenen, waaronder mica, voor Rs. 100, een te verwaarlozen bedrag voor een paar steentjes die alleen curiositeitswaarde hebben. Het filmen wordt hier niets, want het regent behoorlijk hard.

We lunchen op de meest geschikte locatie daarvoor in deze omgeving, bij Ella Gap. Het lijkt hier net of in de rij bergen er eentje ontbreekt. Bij mooi weer kun je vanaf hier, door dat gat, de Indische Oceaan zien liggen, hemelsbreed zo’n honderd kilometer weg.

‘s Middags lopen we wat door Bandarawela en zitten we in heerlijk weer in de tuin van het oude Hotel Bandarawela. Dit hotel was in de Engelse tijd een ziekenhuis. Alles ademt hier nog de Engelse sfeer.

 

Straatbeeld in Bandarawela (1)
Straatbeeld in Bandarawela (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Straatbeeld in Bandarawela (4)
Straatbeeld in Bandarawela (5)
Straatbeeld in Bandarawela (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omgeving van Nuwara Eliya (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende dag gaan we eerst naar Nuwara Eliya. Dit is de hoogstgelegen grote plaats in Sri Lanka. Het kan hier behoorlijk regenachtig zijn. Was in Bandarawela vooral het hotel in Engelse sfeer, hier geldt dat voor de hele stad. We drinken er koffie in een luxe, oud-Engels, koloniaal, hotel.

 

 

 

 

 

 

Omgeving van Nuwara Eliya
Theepluksters bij Nuwara Eliya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens rijden we door het prachtige bergland met uitgestrekte theeplantages (die van de wereldberoemde ceylonthee) naar Kandy.

Laan in de botanische tuin

 

Bij Kandy gaan we naar de Peradeniya Bothancical Gardens. Deze tuinen behoren, uit wetenschappelijk oogpunt, tot de meest waardevolle botanische tuinen in Azië. Wij vinden het altijd erg rustgevend om hier te lopen. Na een paar uur gaan we naar Kandy. We dineren in een restaurant met uitzicht over de lichtjes van Kandy.

 

Op de markt in Kandy
Straatbeeld in Kandy

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weer een dag later rijden we op ons gemak naar Negombo terug, door het bergland dat steeds lager wordt naarmate we dichter bij de kust komen.

 

 

 

 

Ga naar Sri Lanka hoofdpagina

Ga naar vorige pagina

Ga naar volgende pagina