Onze betrokkenheid bij Sri Lanka

Sri Lanka ligt ons na aan het hart. Onze bekenden weten dat. Direct na de ramp op Tweede Kerstdag 2004, de tsunami, hebben Erna en ik initiatieven genomen om hulp te bieden m.n. in Sri Lanka. Wij hebben oproepen verstuurd naar vele bekenden. De oproepen die wij deden waren er vooral op gericht geld bijeen te brengen voor het Family Help Programme Nederland Sri Lanka (FHP). Het deed ons goed dat veel Culemborgers meeleefden en meededen. Velen verzochten om op de hoogte gehouden te worden. Dat was de directe aanleiding om Wilco’s website in het leven te roepen.

In februari/maart 2005, twee maanden na de tsunami, zijn wij naar Sri Lanka geweest om de gevolgen van de ramp te bekijken en om met eigen ogen te zien wat het FHP deed om de slachtoffers te helpen. Het verslag van onze activiteiten tijdens deze reis staat op Wilco’s website. Gebruik de knoppen in de linker kolom of kijk onderaan deze pagina.

Voor de topografie van Sri Lanka kan hier een kaart worden bekeken. De kaart opent in een apart scherm.

 

Tsunami-herstelwerkzaamheden van FHP afgerond

De werkzaamheden van de wederopbouw na de tsunami zijn afgerond. Het FHP heeft daarvan een boekje gemaakt, dat aan de donateurs is toegestuurd.

 

Onze reis in het teken van de tsunami

Op deze pagina’s is te vinden:
Welcome Village
Mee met FHP-activiteiten in maart 2005
Langs de west- en zuidkust
Naar Bandarawela en Kandy
Andere indrukken van deze reis