Loch Morie

5 juli
We gaan wandelen naar Loch Morie. Om bij het beginpunt van de wandeling te komen, rijden we een flink stuk over smalle weggetjes met uitwijkplaatsen om tegenliggers te passeren. Single track road heet zo’n weg hier.

 

We lopen nog maar net als we bij borden komen waarop staat dat we wegens boswerkzaamheden niet verder mogen. Er gaat ook een pad naar links. En dat volgen we dan maar. Zonder wandelkaart, met gps proberen we een weg te vinden. Eerst volgen we nog (flink heuvelop) een pad dat gewoon ophoudt.

 

Een ander pad voert ons door moerasbos. Het is er zowel op als naast de paden flink zompig. Uiteindelijk komen we bij het meer, maar dan wel zo’n honderd meter hoger. Een stuk verderop zien we een pad dat een klein stuk verder splitst in twee paden die allebei naar beneden gaan. We kunnen van allebei niet zien waar ze naartoe gaan.

 

We kiezen voor het pad dat in de richting van de auto gaat. We komen nooit bij het meer. Het pad gaat zelfs weer omhoog, door het bos. Uiteindelijk komen we bij het stuk bos waar we vanaf de andere kant niet in mochten. Ook hier staan dezelfde borden. Nu gaan we gewoon verder. Het is nog maar een paar honderd meter naar de auto.

 

Op het allerlaatst begint nog even te regenen. Maar daar worden we niet eens echt nat van.