Callander, Bracklin Falls

15 juli
Vanaf Callander loopt een mooie wandeling door Callander Crags met een uitstapje naar de Bracklinn Falls. We parkeren de auto bij het beginpunt van de route en gaan op pad. Al na honderd meter komen we bij een hek met een bord. Er staat dat vanaf daar het gebied is afgesloten vanwege veel schade door een storm. De enige weg is het bospad dat we als deel van de wandeling hadden voorzien. Dat volgen we dan maar.

 

Via een parkeerplaats komen we op een verharde weg die flink stijgt. Die moet naar de waterval leiden.

 

Een smal pad voert het bos in. Dat lijkt plezieriger te lopen. Maar dit pad gaat langs de golfbaan en zeker niet naar de waterval. Op een gegeven ogenblik zien we, in het bos, geen pad meer en gaan we terug.

 

We volgen nu de verharde weg toch maar. Bij de volgende parkeerplaats staat een bordje naar de Bracklinn Falls. We hadden het bijna opgegeven om daar nog te komen. We kijken bij de waterval en eten er ons brood.

 

Bij de waterval staat een bord met daarop een wandeling van een paar kilometer. Die gaan we maar eens volgen. Uiteindelijk komen we op een verharde weg. En dat is dezelfde als waarop we de korte klim tussen de twee parkeerplaatsen hebben gemaakt. Alleen zijn we nu wel kilometers verder van Callander.

 

We lopen de hele weg af, de twee parkeerplaatsen voorbij, tot we in Callander zijn. We hopen een terras te vinden, maar de paar die we zien, hebben geen vrije plaatsen of liggen erg onaantrekkelijk. Daarom gaan we terug naar Lochearnhead.

 

 

 

 

 

 

's Avonds kleurt de lucht binnen ruim een uur van lichtgrijs naar rood. De kleuren weerspiegelen in het Loch Earn.