Loch Linnhe

26 augustus

Met schitterend weer rijden we een eind Glen Nevis in. Het is er heel druk met geparkeerde auto’s. De parkeerplaatsen zijn overvol. We rijden op goed geluk een eind verder en vinden een geschikte parkeerplek. We lopen verder de weg verder af, het dal in. Uiteindelijk komen we bij een brug boven een waterval. Vandaar lopen we dezelfde weg terug. Hoog in de lucht zien we een zeearend die rondjes draait.

Waterval in Glen Nevis
Schapen in Glen Nevis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boerderij in Glen Nevis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 augustus

Met de auto gaan we een stukje zuidelijker om Castle Stalker te bekijken. Bij een restaurant blijkt een een uitkijkpunt te zijn. Vervolgens kijken we of het kasteel nog van een andere plaats te zien is. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Via een particuliere parkeerplaats en een klein eindje lopen lukt het toch.

Castle Stalker

Op de terugweg rijden we niet over de brug maar om het Loch Leven. Dat is een omweg die de moeite waard is.

Loch Leven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben nog voldoende tijd over om door te rijden naar Glenfinnan. Hier ligt een lang spoorwegviaduct. We parkeren niet op de grote parkeerplaats maar een klein stukje verder. Vandaar lopen we een klein stukje en zien tussen de bomen door het viaduct liggen. We volgen het wandelpad tot onder het viaduct door. Daar gaan we stuk de heuvel op om op het viaduct te kunnen kijken. Er rijden ondertussen wel twee treinen over, maar niet de gehoopte stoomtrein.

Spoorviaduct bij Glenfinnan