Buiten-Hebriden – Benbecula, South Uist, Eriskay, Barra, Vatersay

6 september

We hebben alle tijd om weer verder te trekken. De ferry vertrekt pas om een uur en we moeten er twintig minuten vooraf zijn.

South-Uist

 

South-Uist

Over een dam bereiken we Benbecula en niet veel verder over de volgende dam South Uist. We nemen even de afslag bij Howmore, een doodlopende weg. Hier is in ieder geval een bijzonder huisje te zien.

South-Uist

 

 

 

In het zuiden is de volgende dam en bereiken we het kleine eilandje Eriskay. Hiervandaan vertrekt de ferry. De overtocht is winderig en zonnig.

 

Op Barra gaan we rechtsaf naar het noordelijke deel. Op zichzelf loopt deze weg ergens dood en moeten we uiteindelijk dezelfde weg terug. We lunchen ergens buiten langs deze weg.

 

Barra

 

 

Barra

We verblijven aan de rand van de Atlantische Oceaan. Het is opkomend tij. Als we hebben uitgepakt gaan we toch wel even naar buiten. Er liggen rotsen waartegen het water flink opstuift. Een klein stukje verder ligt een zandstrand. Daar lopen we een stukje.

Barra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7 september

De weersverwachting is uitgekomen; het regent als we opstaan. Daarom en omdat Barra erg klein is, doen we rustig aan.

Our Lady Of The Sea
Castlebay

Na het ontbijt rijden we eerst maar naar Castlebay en vandaar langs het oostelijke deel van de rondweg naar het noorden. Bij de afslag naar de ferry keren we en nemen dezelfde weg terug.

 

Nu slaan we af bij de weg naar Vatersay. Over een dam bereiken we dit kleine eilandje. Er blijken na een splitsing twee kleine weggetjes te zijn. Dat is de hele infrastructuur van dit eilandje. En omdat het nog steeds regent gaan we hier ook niet wandelen.

 

We gaan terug naar Barra en gaan nu langs de westkant naar het noorden. Onderweg lunchen we buiten. Het is droog geworden. We vervolgen de weg naar het noorden en al snel zijn we weer bij de afslag naar de ferry. Nu rijden we door en alweer via de oostkant maken we het rondje vol.