Voss

Staafkerk in Vik
Staafkerk in Vik

 

29 juni

We gaan naar de volgende locatie, bij Voss. We nemen niet de directe weg. We gaan met twee veerboten, van Fodnes naar Kaupanger en van Hella naar Vangsnes. Onderweg bekijken we de oude staafkerk in Vik.

 

 

 

 

 

 

 

Boven en links (beide): onderweg naar Voss
Boven en links (beide): onderweg naar Voss

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opnieuw voert de weg door de bergen met weer veel sneeuw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 juni

Nærøydal vanaf Stalheim
Nærøydal vanaf Stalheim

We gaan naar de waterval bij Stalheim. Bovenaan bij het hotel is er niets te zien. We dalen een smal, steil (18%) weggetje af. Hierop stop ik nog even om in de de stuivende, fijn waterdruppels een foto te maken. Ondertussen is het ook behoorlijk gaan waaien en regenen.

Waterval bij Stalheim
Waterval bij Stalheim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waterval bij Twinne
Waterval bij Twinne

Op de weg terug passeren we de waterval bij Twinne.

 

Voordat we naar huis gaan, gaan we eerst naar Voss. Daar zijn we snel uitgekeken, zodat we weer bijtijds thuis zijn.

 

1 juli

Ook vandaag ziet het weer er niet goed uit. Maar we gaan wel wandelen. Zonder kaart en gebaseerd op een informatiebord gaan we vanaf ons huisje lopen. We lopen een eind door het bos. Daardoor valt niet op dat het aardig regent. Op een soort kruising zouden we nu eigenlijk rechts moeten gaan. Maar dat is omhoog. En het regent steeds harder. We gaan omlaag, met inmiddels de regenkleding aan, over de verharde weg. Al snel komen we op de bekende weg. Als we ergens voor de deur van een ogenschijnlijk verlaten huisje een afdakje met daaronder een bankje zien, stoppen we daar om ons brood op te eten. We gaan weer verder. Nog steeds in de regen, zien we ons huisje liggen, een eind heuvelop. We zien ook een wandelpad ongeveer recht onder ons huisje. We gaan hier naar boven, van de verharde weg af. Even de haarspeldbochten van dit pad volgen en dan zijn we weer thuis.

 

2 juli

Sørfjord
Sørfjord

Vanwege de weersverwachting gaan we met de auto gaan we met de auto op pad, in de richting van de Hardangerfjord. We rijden eerst naar Ulvik aan de Edjfjord, een zijarm van de Hardingerfjord. Onderweg erheen rijden we door een tunnel waarin een heuse afslag met rotonde. In Ulvik kijken we heel even. We gaan snel weer terug en nemen in de tunnel nu de afslag. Vlak na de tunnel gaan we over een grote brug.

 

We volgen de weg langs de oostkant van de Sørfjord. Op een gegeven moment staat al het verkeer stil. We staan wel een uur heerlijk in het zonnetje te wachten.

 

Sørfjord
Sørfjord

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dubbele regenboog boven Melsvatnet
Dubbele regenboog boven Melsvatnet

 

Als we Odda naderen, wordt de lucht wel heel erg donker. Niet veel later regent het hard. We rijden langs de westkant terug. Van Utne nemen we de veerboot naar Kvanndal. En dan is het niet ver meer naar Voss. Het regent al die tijd.

 

Later gaat de zon weer schijnen, met eerst nog een fraaie regenboog tot gevolg.