Levik

 

16 juni

Om half zeven ’s morgens gaat het luik van de boot open. We rijden van boord, Noorwegen in. Het regent. Vooral daardoor hebben we onderweg geen reden voor een stop. We gaan regelrecht naar ons eerste adres in Levik via de veerboot van Lauvvik naar Oanes. Levik ligt daar vlakbij.

 

Veerboot naar Lauvvik in Oanes
Veerboot naar Lauvvik in Oanes
Over de Lysefjord vanaf Levik
Over de Lysefjord vanaf Levik

 

 

 

 

 

 

 

 

Langs de weg naar Jørpeland
Langs de weg naar Jørpeland

 

 

 

 

’s Middags gaan we naar Jørpeland om boodschappen te doen.

 

 

 

 

 

 

Lysefjord langs de Preikestolen
Lysefjord langs de Preikestolen

 

 

 

17 juni

Vandaag gaan we naar de Preikestolen. Er is nogal wat lage bewolking. En wij gaan naar een uitzichtpunt; benieuwd wat dat zal worden.

 

De wandelroute is enkele jaren geleden met hulp van Sherpa’s (uit Nepal) onder handen genomen. Het is een route geworden met veel grote stenen tegen elkaar aan en daardoor onregelmatige opstappen. Bijna boven stijgen we nog een stuk over een vlakte.

 

Op het randje van de Preikestolen
Op het randje van de Preikestolen

Boven komt er af en toe even een gat in de wolken. Ik zit even op het randje. En ja, 600 meter naar beneden is wel diep.

 

Op de terugweg regent het zelfs even.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18 juni

Er hangen lage wolken om de bergen. We gaan maar niet de bergen in. In plaats daarvan gaan we boodschappen doen in Jørpeland. Vandaar rijden we een stuk door over binnenweggetjes. We eindigen in een bos. Daar lunchen we. Aan het eind van de middag zijn we weer terug. Van buiten zitten komt het niet meer. Het is nl. behoorlijk fris geworden.