Hovden

 

19 juni

Beide foto's: onderweg naar Hovden
Beide foto's: onderweg naar Hovden

Het verblijf in Levik zit erop. We gaan vandaag naar Hovden. Onze route gaat door de bergen, deels over smalle wegen. Het is prima weer met veel zon.

 

Als we ingericht zijn, gaan we lekker op onze veranda zitten in de zon. Maar als de veranda even later in de schaduw komt, wordt het meteen fris.

 

20 juni

Oude kerkje in Bykle
Oude kerkje in Bykle

Het regent en nog hard ook. En het ziet er niet naar uit dat het droog wordt. We passen onze plannen aan. We gaan naar Bykle, een stukje zuidelijk van Hovden. In Bykle is een van de oudste kerken in het Setesdal, zoals de streek hier heet. Het kerkje is uit 1619.

 

 

Aan de overkant van de weg is een buitenmuseum.

 

21 juni

We gaan wandelen in de omgeving, naar Hartevassnutane. Het startpunt ligt dichtbij. We lopen vanaf ons huisje. De wandeling is als gemakkelijk aangegeven op de informatie die we bij aankomst hebben gekregen. En zonder te beweren dat dat niet klopt, komen we toch wel de nodige passages tegen waar even flink geklauterd moet worden in plaats van gewandeld. En af en toe is het wel steil.

 

Gezicht op Hartevatnet
Gezicht op Hartevatnet

We lunchen als we het grootste deel van de afdaling er al op hebben zitten. We zitten onder de bomen. En dat is maar goed ook, want het begint te miezeren.

 

Alle foto's: op de hoogvlakte
Alle foto's: op de hoogvlakte