Xi’an

Treinersoneel op station in Xi'an

Xi’an ligt zo’n 1300 kilometer ten zuidwesten van Beijing. Wij overbrugden deze afstand met de nachttrein. Op dinsdag 28 juli kwamen we aan op het station in Xi’an. Wij stonden nog steeds op het perron te wachten om opgehaald te worden, toen het treinpersoneel al (heel ordelijk) naar huis ging (foto rechts). Rond het middaguur arriveerden we bij ons hotel.

Ooit was Xi’an de hoofdstad van China. Uit die tijd stamt de grote stadsmuur, die al lang niet meer de buitenkant van de stad is. Via de drie oude poorten zijn de muren toegankelijk. Op de foto links de Zuidpoort. Verder zijn er een aantal doorgangen in de muur voor het drukke verkeer. Op de muur zijn fietsen en tandems te huur. De rondrit over de muur is ruim 13 kilometer. Wij hebben dat ook maar gedaan. Het was een mooie gelegenheid om even bezig te zijn en tegelijk mooi overzicht over Xi’an te krijgen. Wie niet zelf wil fietsen, kan zich met een fietstaxi laten rondrijden (foto rechts).

Zuidpoort stadsmuur Xi'an
Fietstaxi op stadsmuur Xi'an

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


In het park aan de buitenkant van de stadsmuur waren overdag en ‘s avonds vaak veel mensen bezig met allerlei activiteiten, zoals tafeltennis, tai chi, dansen en muziek maken (foto links), kaarten, enzovoort. ‘s Avonds waren veel mensen op straat bezig metkaartspelen (foto rechts).

 

Dansen bij stadsmuur in Xi'an
Kaarten op straat in Xi'an

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Xi’an was het oostelijke eindpunt van de zijderoute. Daarin ligt ook de verklaring voor de aanwezigheid van de relatief grote moslimwijk in de stad met de oude moskee, die zo’n dertien eeuwen geleden is gebouwd. Op de foto rechts de Arabische letters op het gebouw in Chinese stijl. In het zuiden van de stad ligt een grote pagode (foto links).

 

Grote Pagode in Xi'an
Grote Moskee in Xi'an

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het meest bekende van Xi’an is het terracottaleger. Hier staan een kleine tienduizend terracotta beelden van een enorm leger. Het leger is gemaakt ruim 200 jaar voor Christus en is pas in 1974 ontdekt. Op de foto links de grote hal met de enorme opgraving van het leger soldaten. Er zijn ook nog twee kleinere hallen met daarin de officieren en de onderofficieren. Op de foto rechts een klein deel van het leger.

Terracottaleger Xi'an (1)
Terracottaleger Xi'an (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar hoofdpagina China 2009

Door naar volgende pagina van deze reis