Leshan

Mensenmassa op weg naar benenden langs de Boeddha in Leshan

Leshan ligt ongeveer 130 kilometer ten zuiden van Chengdu. Op de middag van het kletsnatte bezoek aan de reuzenpanda’s gaan we hier met een groepje naartoe. Doel is vooral de grote Boeddha. Dit beeld is meer dan 70 meter hoog en het geldt als de grootste Boeddha ter wereld. Sinds 1966 staat het op de werelderfgoedlijst van de Unesco.

 

Hoofd van de boeddha in Leshan

We proberen eerst of er boten varen. Daarmee heb je vanaf de rivier een goede mogelijkheid om het beeld in zijn geheel te zien. Maar helaas vaart er geen enkele boot. Het had de afgelopen dagen te veel geregend en de rivier stroomt veel te hard.
De andere mogelijkheid om het beeld te zien, is via de heuvel in een park. Eerst moet er flink geklommen worden om boven op die heuvel te komen. Op de zaterdagmiddag dat wij er zijn is het behoorlijk druk. Onderweg passeren we een tempel waar het ook flink druk is. Een klein stukje verderop wordt dat nog veel erger. Er staan, tussen hekken, verschillende lange rijen wachtenden. Om beurten doet de bewaking een ketting open om een flink aantal mensen door te laten. Over metalen trappen gaan ze aan de ene kant langs het beeld naar beneden en langs de andere kant weer terug naar boven.


Terug naar hoofdpagina China 2009

Door naar volgende pagina van deze reis