Guangzhou

Guangzhou ligt ongeveer 1200 kilometer (over de weg nog wel 800 kilometer meer) van Chengdu bijna aan de oostkust, aan de Parelrivier. Deze plaats is bij ons meer bekend onder de Nederlandse naam Kanton. Er wonen ongeveer zes miljoen mensen. Duidelijk is te zien dat hier vroeger Europese invloeden waren: koloniale wijken en gebouwen.


Wij gingen op 3 augustus met het vliegtuig naar Guangzhou, ongeveer twee uur vliegen vanaf Chengdu. Het was overigens gigantisch druk in Chengdu. Daardoor was nog wel even “stressen” toen we aan de late kant op de luchthaven kwamen. Maar het ging allemaal goed. Rond het middaguur waren we weer in het hotel. Omdat we hier uiteindelijk niet eens een vol etmaal zouden zijn, gingen we direct op pad.

Via een koloniale wijk liepen we naar de oude markt. Deze is vooral bekend om de meest uiteenlopende etenswaren, ook de in Europa niet zo gebruikelijke soorten. We liepen langs de vele stalletjes.

Markt in Guangzhou
Gedroogde zeepaardjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


We vervolgden onze weg door de smalle straten en steegjes (foto links) die eigenlijk niet door toeristen bezocht worden. En dat maakte het nu juist zo interessant. De hoogbouwwoningen zijn hier vrijwel allemaal voorzien van een balkon met een of ander traliehekwerk eromheen (foto rechts).

Straatje in Guangzhou
Balkons in Guangzhou

 

 

 

Parelrivier bij avond (vlak voor de stortbui)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We wilden ‘s avonds langs de Parelrivier eten. We hadden daarvoor een mooi plekje gevonden met uitzicht over het water en met een lekker briesje. Alleen wordt dit abrupt afgebroken door enorme windvlagen gevolgd door een heel forse regenbui. We hadden nog net buiten besteld, maar we hebben binnen gegeten.

 

 


Terug naar hoofdpagina China 2009

Door naar volgende pagina van deze reis