Chengdu

Op 31 juli vliegen we naar Chengdu; de vluchtduur is ongeveer een uur. Chengdu ligt ruim 700 kilometer ten zuidwesten van Xi’an.

Regen in Chengdu


Chengdu is vooral bekend geworden van de zware aardbeving in 2008. In de stad zelf is hiervan niets te zien.

 

Ook Chengdu is in het verleden hoofdstad geweest. Nu is het een moderne stad met ruim 4,5 miljoen inwoners.


We komen in de loop van de middag aan bij het hotel. Het is nog steeds droog, maar wel dreigend.


Met een klein groepje gaan we meteen op pad. We gaan naar het plein met het standbeeld van Mao en vandaar naar het Volkspark. Ondertussen gaat het steeds harder regenen.
 

Reuzenpanda's in de stromende regen

Bij Chengdu is het belangrijkste fokcentrum voor de reuzenpanda gevestigd. Bezoeken kan het best in de ochtend, omdat de panda’s ‘s middags slapen. Op de morgen dat wij er zijn, giet het van de regen. De volwassen dieren zijn daarom niet buiten. We zien wel enkele halfwas jonge panda’s. Achter glas zien we ook nog een paar heel jonge panda’s in een couveuse (fotograferen verboden).
 

Oude man in de Green Ram Temple

In Chengdu is een grote Tao tempel, the Green Ram Temple. Dit is een uitbebreid complex van een aantal gebouwen met bij de achterste een paar beelden die met de nodige fantasie wel rammen zouden kunnen zijn. Tempelbezoekers worden geacht om tenminste een van deze beelden aan te raken.

Winkel met vazen op de antiekmarkt

 

De antiekmarkt van Chengdu is het bezoeken waard. Ook al koop of zoek je niets, dan is er altijd nog veel de moeite van het bekijken waard.

Verkoper op de antiekmarkt aan het middagmaal

 

 

 

 

Groene thee

Het Volkspark wordt, vooral op zondag, druk bezocht door de plaatselijke bevolking. Het is er een drukte van belang. En het is zeer de moeite waard om hier ruim de tijd te nemen om thee te drinken. Voor veel Chinezen is het een echt dagje uit. Er zijn veel activiteiten die ongeorganiseerd beginnen, maar waaraan heel wat mensen meedoen, zoals muziek maken, dansen, enz. Op de vijver wordt druk gevaren in roeibootjes.

Het plein met het beeld van Mao in Chengdu

 

Ook druk bezocht op zondagen is het plein met het standbeeld van Mao. Er speelt (niet hinderlijk hard, maar wel goed hoorbaar over het hele plein) muziek uit grote luidsprekers. En op de maat van de muziek spuiten de fonteinen hoger en lager ritmisch mee. Veel mensen vermaken zich vooral aan de rand van de vijvers en waterpartijen.


Terug naar hoofdpagina China 2009

Door naar volgende pagina van deze reis