Rondreis door China in 2009

Van 18 juli tot en met 6 augustus 2009 ben ik naar China geweest. De aanleiding om juist naar dat land en in die periode te gaan, was de eclips op 22 juli.

Het ging hier om een georganiseerde groepsreis. De groep was twaalf personen groot plus een reisleidster.

Ik heb op een kaart van China de plaatsen aangegeven waar ik geweest ben. (De kaart wordt geopend in een nieuwe pagina.)

Het vertrek was op 18 juli van Schiphol, overstap in Frankfurt en vandaar een rechstreekse vlucht naar Shanghai. Aankomst aldaar was ‘s morgens op 19 juli. Op 21 juli zijn we voor één overnachting naar Huzhou gegaan om daar de volgende dag de eclips te kunnen zien. Onderweg naar Huzhou zijn we gestopt in Xitang. Na de eclips hebben we nog geluncht in Huzhou en daarna zijn we weer terug gegaan naar Shanghai.

Op 23 juli ‘s avonds zijn we met de nachttrein vertrokken naar Beijing. Aankomst op het station in Beijing was aan het eind van de morgen. Vanuit Beijing hebben we een tocht naar de Chinese Muur gemaakt.

Op 27 juli zijn we opnieuw in een nachttrein gestapt, nu naar Xi’an. Daar kwamen we aan in de loop van de morgen.

Met het vliegtuig zijn we op 31 juli vertrokken naar Chengdu. Na een vlucht van ongeveer een uur kwamen we in de loop van de middag in het hotel aan. Vanuit Chengdu maakten we een tocht naar Leshan.

Op 3 augustus zijn we in een meer dan normale verkeersdrukte vertrokken naar de luchthaven. Daar arriveerden we aan de late kant, maar wel op tijd om nog mee te kunnen met de geplande vlucht naar Guangzhou. Deze vlucht duurde ongeveer twee uur.

De volgende morgen vertrokken we al weer, nu per boot, naar Hongkong.

6 augustus was een vliegdag. Om half acht ‘s morgens (dat is dus half twee ‘s nachts in Nederland) werd ik wakker en twee uur later vertrokken we uit het hotel. Vanaf Hongkong vlogen we in ongeveer twaalf uur naar Frankfurt. Daar was het een paar uur wachten voor het laatste stukje naar Schiphol. Om half twaalf ‘s avonds was ik weer thuis.