Zeekajakken en naar Vancouver

Zeekajakken Erna Wilco

Voor de verandering zijn we vandaag eens laat op. Dat komt omdat we pas om negen uur, niet al te ver van de camping hebben afgesproken met Lo Camps van Nature Trek Canada. Hij zal vandaag met ons gaan zeekajakken. We vetrekken, na een korte instructie, vanaf de steiger bij het veer. Erna en ik gaan in een tweepersoons kajak. En voor we er erg in hebben, peddelen we een eind weg. Lo volgt.

 

We stoppen twee keer, een keer op de kust van Salt Spring Island en een keer op een eilandje. We lopen een stuk over dat eiland door het bos. Het kajakken is een leuke ervaring. Dat vindt ook Erna.

 

Na het kajakken gaan we naar het veer, een andere dan gisteren. We moeten eerst terug naar Vancouver Island, naar Swartz Bay. Vandaar steken we dan over naar het vasteland, naar Vancouver. Bij het veer naar Vancouver is het enorm druk. Bij de kassa krijgen we te horen dat we pas om zeven uur mee kunnen. Dat valt een beetje tegen. We eten maar in de camper, in de wachtrij. En tegen zeven uur begint er van alles te rijden en al snel zijn we ook aan de beurt.

 

Het eerste deel van het traject gaat tussen de eilanden door, leuk afwisselend. Maar als we de eilanden voorbij zijn, begint het ook donker te worden. Behalve alweer een mooie zonsondergang levert het verder weinig moois op buiten. De kans op het zien van walvissen is daarmee ook verkeken.

 

In het donker rijden we door het drukke verkeer over de highways naar de camping. Tegen elf uur komen we aan en in het donker zetten we camper op een toch wel klein plekje tussen wat heggen.

 

Gereden: 61 km, totaal 2859 km

 

Verder naar de volgende dag

 

Terug naar de vorige dag