Yoho NP

Yoho NP Kicking Horse River
Yoho NP waterval

Alweer zijn we vroeg wakker. Het is nog erg fris als we wegrijden van de camping. Het is niet ver, maar wel aardig omhoog met een paar heuse, smalle haarspeldbochten om aan het eind van de weg bij de parkeerplaats bij de Takakkaw Falls te komen. Maar we gaan eerst de andere kant op. We lopen naar het noorden, hoewel niet direct naast de rivier, is dat stroomopwaarts. We lopen ongeveer een uur voordat het echt omhoog gaat. En dat is vandaag niet de bedoeling. We lopen naar een waterval om vervolgens grotendeels dezelfde weg terug te gaan.
 

Yoho NP Takkakaw falls

 

 

 

 

 

Dan gaan we naar de Takkakaw Falls. Afhankelijk van de windrichting en windkracht kun je behoorlijk nat worden als je dichtbij komt. Nu staat de wind precies goed om geen last te hebben van het water.
 

Yoho NP Takkakaw falls

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We rijden het dal weer uit, de doorgaande weg op naar Emerald Lake. Als we daar zijn, eten we eerst op de parkeerplaats bij het meer. Dan gaan we op pad. We gaan rechtsom en dat brengt ons na een klim tussen de huisjes door vlak aan het meer. Dat is werkelijke geweldig. Eerst hebben we nog ruim uitzicht op het meer, later wordt het een bospad door een vrij vochtige omgeving. Als we aan de andere kant van het meer het bos uitkomen, zijn we op een vlakte waar, zo te zien, heel veel water overheen kan stromen. Nu, aan het eind van de zomer, zijn er alleen nog wat stroompjes over.

 

Emerald Lake
Emerald Lake
Emerald Lake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We rijden naar Field, maar dat blijkt niet echt de moeite waard te zijn. We gaan lekker vroeg naar de camping, gewoon in de zon zitten met een drankje.

 

Gereden: 57 km, totaal 380 km

Verder naar de volgende dag

Terug naar de vorige dag