Via Strathcona PP naar Deep Bay

 

We zijn weer vroeg op. Aan de ene kant komt dat goed uit, want we hebben twee dagen voor de boeg waarin aardig wat kilometers gemaakt moeten worden. Aan de andere kant is het veel te vroeg om naar Telegraph Cove te gaan. Daar is immers nog niets geopend. We wegen af wat het beste is, hier wat tijd verdoen om naar Telegraph Cove te gaan, of maar vast op pad gaan. We kiezen voor het laatste.

Schoen Lake

 

De highway hier is de 19. Deze volgen we. We speuren (tevergeefs) naar wild. Er zou hier een behoorlijke kans zijn om beren in de bermen te zien.

 

Sayward

We verlaten de 19 om naar Sayward te gaan. We rijden door tot de haven, kijken er even rond en gaan weer terug naar de 19.

 

 

Ripple Rock

Bij Seymour Narrows stoppen we weer. Hier is uitzicht op Ripple Rock. Dit is een nauwe zeestraat waar in 1958 een voor de scheepvaart zeer gevaarlijk stuk rots is opgeblazen. Dit was zo ongeveer de grootste niet-nucleaire ontploffing ooit.

 

Nog iets verder ligt Campbell River. We doen er inkopen in de gigantisch grote supermarkt Megastore.

 

Van Campbell River rijden we naar het Forbidden Plateau. Dit is een alpien gebied. Wij gaan er wandelen naar een meer over een traject met niet veel hoogteverschil. De wandeling gaat door een bosrijk gebied, langs een meer, door een vochtige omgeving. Er zijn nogal wat bruine en groene padden.

 

Het is een dag met veel uren in de auto. Uiteindelijk vinden we een camping aan de kust in Deep Bay, niet ver ten noorden van Qualicum Beach.

 

 

Gereden: 417 km, totaal 2615 km

 

Verder naar de volgende dag

 

Terug naar de vorige dag