Van Port Hardy naar Cormorant Island

Nu bij daglicht kunnen we pas zien waar we gisteren in het donker terecht zijn gekomen. We staan op een camping met veel hoge bomen. Het is dan ook niet echt licht buiten, ook al schijnt de zon. We gaan naar Port McNeil en vandaar met het veer naar Alert Bay op Cormorant Island

 

In Alert Bay zoeken we de camping op. Er staat bijna niemand en er is geen beheerder. We zoeken een plaats uit, installeren ons en gaan eten.

 

Alert Bay totempalen

Na het eten lopen we naar Alert Bay. We kijken eerst bij de totempalen op de begrafenisgrond van de Indianen. Daarna lopen we langs de zee. In een winkeltje kopen we een litho van een Indiaanse kunstenaar.

 

Alert Bay U'mishta cultural centre

Aan het eind van de weg (en het dorp) ligt het U’mista Cultural Centre, gewijd aan de Indiaanse geschiedenis. Hier gaan we naar binnen.

 

 

Alert Bay
Alert Bay

 

 

Vanaf het museum gaan we weer naar de camping.

 

Er zijn er verschillende wandelingen mogelijk naar een moeras hier vlakbij. Dat gaan we heen.

 

 

Als we terug zijn op de camping gaan we even lekker van het uitzicht genieten over het water naar Vancouver Island. Aan het eind van de middag gaan we langs een andere route nog een keer naar het moeras. Tegen zonsondergang is het er weer heel anders.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gereden: 53 km, totaal 2180 km

 

Verder naar de volgende dag

 

Terug naar de vorige dag