Over “The Hill” naar Hagensborg

Het is nog donker als we wakker worden en toch valt er wat op buiten. De lucht is prachtig oranje gekleurd en de kleuren weerspiegelen ook nog eens in het meer. Er zijn niet alleen vogels hoorbaar. In de verte, over het water is af en toe een huilende coyote te horen. Wat een schitterend begin van de dag.

Zonsopkomst Puntzi Lake
Zonsopkomst Puntzi Lake

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Visarend

Na het ontbijt rijden we weer over die vreselijke weg van gisteren terug naar Chilanko Forks om vandaar weer verder te gaan over de 20. Dit is een erg afwisselende route. Er is van alles te zien, uiteraard meertjes, en verder ook boerderijen, nederzettingen en uitgestrekte landerijen. We zien ook nog een witkopzeearend op een elektriciteitsdraad. Als we stoppen vliegt hij – prachtig gezicht is dat – naar een boom.

 

In Nimpo Lake stoppen we zo maar bij de plaatselijke bakery. Dat is een restaurant met een paar tafeltjes die er uit zien alsof ze zo’n veertig jaar geleden zijn aangeschaft, plastic tafelblad en glimmende metalen poten. Er zitten een paar lokale mensen, geruite bloezen en allemaal met pet. Een dame loopt hier alles te verzorgen. “Take or stay”  is de (standaard) vraag. We kiezen voor “stay”. Daarom moeten we gaan zitten en wachten tot ze de bestelling komt opnemen. Ondertussen kunnen we zelf koffie pakken uit de pot op de toonbank of gekoelde drank uit de koelkast in de hoek. Buiten is het redelijk troosteloos grijs en binnen hangt een sfeer die ons wel bevalt. We nemen maar een uitgebreide lunch. Weer wat verder langs de 20, in Anahim Lake, doen we boodschappen.

 

Tatla Lake nederzetting
Ganzen
Anahim Lake supermarkt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Highway 20 Heckman pas

En dan, vlak buiten Anahim Lake, begint het echte werk voor vandaag: de onverharde weg over de Heckman Pass, oftewel “The Hill”. De weg naar de Heckman Pass valt eerst nog wel mee, alleen maar onverhard. Het is alleen vervelend dat het heeft geregend. De weg is nogal drassig. Maar gaandeweg komt er toch wat glooiing. En na een paar kilometers wordt het menens. Eerst is er nog een view point. Daar stoppen we even. Je kunt er in de verte mooi een stuk van de route zien liggen.

Camper onder de modder

 

Het is echt een avontuur om deze weg te rijden. Een deel is zelfs zo smal dat er alleen eenrichtingverkeer mogelijk is. Maar juist toen we daar waren, was er niemand anders. En beneden zag de auto er niet uit. Wat een modder.

 

 

Het landschap is aan deze kant van de pas ineens alpien met mooie bergen en doorkijkjes naar gletsjers.

Bella Coola River
Hagensborg kerk
Hagensborg Noors huis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We rijden naar Gnome’s Home RV Park and Campground in Hagensborg. Aan de ene kant van de camping staat een oud kerkje, aan de andere een oud Noors huis uit het einde van de negentiende eeuw.

 

Gereden: 280 km, totaal 1994 km

 

Verder naar de volgende dag

 

Terug naar de vorige dag