Naar Yoho NP

Voor zes uur worden we weer wakker. Dat levert alvast een mooie zonsopkomst op. Maar er zijn ook donkere wolken.

 

 

Ruim voor acht uur vertrekken we van de camping. Via de 1A rijden we naar Lake Louise. Redelijk vroeg zijn we er. Het meer maakt op ons niet veel indruk. Is dat echt, of komt dat doordat iedereen dat zegt? Het is natuurlijk wel een mooi stukje natuur. We lopen even vanaf de grote parkeerplaats naar het meer. We maken foto’s en een stukje film.
 

Al snel gaan we naar Moraine Lake. Volgens de verhalen is dit veel mooier dan Lake Louise. Als we het meer zien, is het eerste dat opvalt niet zozeer dat het mooier is, maar wel kleiner en met meer oud hout en een restant van een morene, een grote hoop stenen. We proberen in onze documentatie te vinden of er een wandeling is. Die zou best een paar uur mogen duren. We vinden er een.
 

Moraine Lake

Als we het eten op hebben, gaan we op weg. We lopen in de richting die we bedacht hadden en komen bij een groot bord naast het pad. Hierop staat de mededeling dat er grizzlyberen gesignaleerd zijn en dat het wettelijk (“legaly”) verboden is om met minder dan vier mensen tegelijk te lopen en dat je bovendien binnen een opgegeven afstand van elkaar moet blijven. We hebben niet zoveel zin om op anderen te wachten en ons aan te sluiten. We gaan daarom maar een andere kant op. Alleen blijkt dat geen wandelroute te zijn, maar een paadje om hogerop het meer te kunnen zien. We geloven onze ogen niet direct. Het water is zo mooi blauw, dat we er eerst maar eens een tijdje naar gaan kijken. Beneden zie je dat gewoon niet.

Vervolgens gaan we naar Lake Louise (village). Dat is niet meer dan een tankstation, een winkelcentrum en veel parkeerruimte. We blijven er dan ook niet lang. We gaan een camping opzoeken voor de komende twee nachten. We rijden over de 1 in de richting van Field. Langs de weg staan borden die aangeven dat we in British Columbia zijn en dat we de Continental Divide zijn gepasseerd. Er staat ook nog vermeld dat de tijd hetzelfde is als in Alberta.

We komen terecht op Kicking Horse Campground. Er zijn hier geen aansluitingen voor stroom en water. Maar dat is geen probleem. We hebben een nieuwe accu, de watervoorraad is groot genoeg en de vuilwatertanks zijn nog lang niet vol.

Gereden: 125 km, totaal 323 km

Verder naar de volgende dag

Terug naar de vorige dag