Naar Riske Creek

Zwarte beer

We gaan eerst nog verder het dal in, naar Bayley’s Falls. Daar moeten zalmen te zien zijn. We zijn nog maar net onderweg en we kijken een zijweg in. Daar loopt een zwarte beer. Hij gaat rustig tussen de struiken op zoek naar voedsel. Hij kijkt geen moment naar ons. Wij nemen flink de tijd om de beer goed te bekijken.

Zalm

 

 

We gaan weer verder naar de waterval.  Wie thuis wel eens een film heeft gezien met springende zalmen, moet hier even de ideeën bijstellen. Met grote tussenpozen springen de zalmen, soms een paar keer om boven te komen en soms halen ze het niet en moeten ze opnieuw beginnen. Toch mooi!

 

Helmckens Fall

De volgende stop is bij de Helmckens Falls. Dat is een toeristische “must”, en niet voor niets. Want het is een mooie waterval.

 

We rijden weer terug, het dal uit om bij Clearwater weer verder de 5 op te gaan, tot Little Ford. Daar gaan we de 24 op naar het noordwesten.

 

Vlak buiten 100 Mile House staat het gebouw waar het hier allemaal begon, een houten hotel met twee kamertjes. Het is nu een souvenirwinkeltje (waarin een Nederlandse dame de spullen stond te verkopen). Vlakbij het oude huis staan nog wat oude huisjes en een grotere nieuwe, eveneens houten woning.

 

We rijden inmiddels op de 97 naar Williams Lake. Dat is een klein plaatsje waar niet veel te doen is. We stoppen er niet eens. Hier rijden we de 20 op. Het is nog een aardig eindje naar Riske Creek, waar we hebben gepland te overnachten.

 

Halverwege Williams Lake en Riske Creek komen we bij de brug over de Fraser River. Deze rivier stroomt naar Vancouver. Dus die komen we nog wel eens tegen. Wat opvalt, is het droge land met geërodeerde heuvels.

 

We overnachten bij de Chilcotin Lodge in Riske Creek. De eigenaren zijn een Nederlands stel. De vrouw weet mooie verhalen over deze omgeving.

 

Gereden: 366 km, totaal 1481 km

 

Verder naar de volgende dag

 

Terug naar de vorige dag