Naar Clearwater

Redelijk op tijd gaan we op pad. Nog even extra het controlepaneel checken – alles zoals het hoort – en rijden maar weer.

 

Net voor Jasper gaan we de 16 op. Wat verder passeren we de provinciegrens en rijden we British Columbia in. Hier ligt ook de grens met de volgende tijdzone. Het verschil met thuis is nu 9 uur.

 

We zijn het berglandschap eigenlijk wel uit inmiddels. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het nu ineens vlak is. En de bergen bepalen wel het uitzicht.

 

We rijden door tot de grens van Mount Robson Provincial Park (PP), stoppen er even op de parkeerplaats voor een stukje film van, alweer, een prachtig meer. We rijden weer verder naar Mount Robson, dat wil zeggen naar de parkeerplaats er vlakbij.

 

Vanaf het plaatsje met de mooie, historische naam Tete Jaune Cache volgen we de 5.

 

Valemount Canberry Marsh

Net voorbij Valemount ligt een moeras, Cranberry Marsh. Er is een wandeling deels door het moeras, deels langs de rand ervan. Op het bord bij het beginpunt staat “2 6 km”. Volgens ons moet er een komma staan op de plaats van de spatie. Dus dat zal wel een kleine wandeling worden. Als we uiteindelijk bij de camper terug zijn, zijn er meer dan 2 uur verstreken. En we hebben toch behoorlijk doorgelopen. Het was overigens wel mooi.

Stellars jay

 

Bij een van de stops onderweg zagen we een opvallend blauwe vogel. Later opgezocht, blijkt het de Steller’s Jay te zijn (in het Nederlands Stellers gaai).

 

Aan het eind van de middag komen we in Clearwater. Bij de Tourist Information vragen we op welke camping nog plaats is. We volgen het advies op en gaan naar de camping bij het golfterrein richting Wells Gray PP.

 

Gereden: 366 km, totaal 1115 km

 

Verder naar de volgende dag

 

Terug naar de vorige dag