Naar Banff

Vandaag gaat het avontuur beginnen. Het Early Bird pakket levert op dat we vroeg naar de verhuurder kunnen. We kunnen om 9.20 uur terecht. Ze zullen een taxi sturen, maar die hebben we nooit gezien. Dus regelen we er zelf maar een. Het regent hard, maar het hotel heeft een luifel. Dus we kunnen droog inladen en instappen.

 

Bij de verhuurder is het behoorlijk druk en ongeorganiseerd. De staat waarin wij alles aantreffen doet op zijn minst vermoeden dat deze camper intensief is gebruikt en nauwelijks of niet onderhouden. Ik ga een paar keer naar binnen om te vragen of er iemand mee kan komen om dit soort zaken te bekijken. Maar omdat ik een “first timer” was lag het aan mij (vonden ze binnen). Op een gegeven moment werden we het zo zat dat we besloten om weg te rijden en maar te kijken wat er zou gebeuren.

 

De eerste kilometers voeren ons naar een supermarkt. En dat is meteen een andere beleving dan in Nederland. Een grote parkeerplaats waar ook campers zonder problemen kunnen manoeuvreren en parkeren is het eerste dat opvalt. De winkel zelf is enorm groot met vriendelijk personeel. Als je wat loopt te zoeken, biedt het personeel spontaan hulp aan en loopt desnoods de hele winkel met je door.

 

We hadden, anders dan met onze caravanvakanties in Europa, nog helemaal geen voorraad voor onderweg. We slaan dan ook in het groot in.

 

We eten op de parkeerplaats van de supermarkt in ons nieuwe, tijdelijke huis. De elektriciteit in de camper (12V) blijkt het niet meer te doen, ook niet een klein beetje. Wat nu? We gaan terug. Bij de verhuurder is de conclusie: “battery dead”. We krijgen een nieuwe accu. Terloops merkt hij op dat we te weinig gas, propane, hebben. En dat was dus een van de dingen waarvoor men vanmorgen niet naar buiten wilde komen. Heel vriendelijk, maar ook in heel rustig tempo werden we geholpen. Het resultaat is dat we met een nieuwe accu en een vertraging van meer dan drie uur opnieuw op weg gingen. Verder hebben we twee campingstoeltjes meegekregen en twee extra slaapzakken. Want het zou de komende nachten erg koud worden in de bergen. De weersverwachting voor vannacht gaf aan dat het net niet gaat vriezen.

 

We waren van plan om niet over de highway 1, maar over de parallelroute 1A naar Banff te gaan. Maar op de een of andere manier komen we als vanzelf toch op de 1. Nu nog een tankstation vinden voor propane. De eerste heeft geen propane, de tweede ook niet en of we nog veel tankstations gaan zien is ons niet duidelijk. Ik vraag maar ergens waar ik propane kan krijgen. Er blijkt er een station te zijn een stuk terug. Dat moet dan maar. En daar was de propane op. Je begint je dan toch op de eerste dag met alle nieuwigheden wat onzeker te voelen. Uiteindelijk hebben we toch propane weten te krijgen. Op naar Banff, onze eerste bestemming.

 

Onze camper op de camping in Banff

Op de highway passeren we de toegang tot het Banff National Park (NP). Een stuk verder bij Banff volgen we de borden naar de camping. Onze plaats is een heel eind van de ingang verwijderd; wat een grote camping! En zo zijn er nog twee hier vlakbij.

 

De wateraansluiting van de camper, de city connection, lekt. En dat blijkt niet te repareren voor ons. Dat wordt dus een modderbad naast de camper. We draaien de kraan maar dicht als we geen water nodig hebben.

 

Het is tijd om te gaan eten. Erna gaat koken en ik ga een eindje om, de camping en omgeving verkennen. Als ik terugkom, blijkt Erna brandalarm te hebben gehad. Deuren open, afzuiger aan, dakluik open, buren die komen kijken en het ook niet weten… Uiteindelijk wordt het weer rustig. (We horen van andere kampeerders, die we later spreken, dat zij dat ook allemaal hadden.) Voor de rest verloopt alles naar wens. En we zitten nu echt tussen de bergen.

 

We gaan, volgens plan, veel vroeger naar bed dan thuis. Een beetje gebruik maken van het tijdsverschil (8 uur vroeger dan in Nederland) met de bedoeling om ‘s morgens weer vroeg op te staan.

 

Gereden: 148 km

 

Verder naar de volgende dag

 

Terug naar de vorige dag