Jasper NP

We zijn weer lekker vroeg wakker, maar deze keer is het anders. Het is net als de vorige dagen nog donker en koud. Alleen kunnen we nu geen licht en verwarming aan doen. Bij het licht van de zaklamp kleden we ons aan. We ontbijten in de ochtendkou. En dan bel ik snel de storingsdienst. Dezelfde man als gisteravond zit daar (nog) aan de telefoon. Hij gaat proberen een monteur te vinden. Dat zal dan wel iemand uit de omgeving van Lake Louise worden. Wij konden wat hem betreft wel vast daarheen rijden. Ik maak hem duidelijk dat ik niet terug ga rijden en dat wij onze reis zo veel mogelijk volgens de planning gaan voortzetten. Hij zal even bellen naar een monteur en dan terugbellen, maar dat laatste gebeurt niet. Na een uur bel ik zelf maar. Hij vertelt hij dat hij geen monteur kon bereiken. Mijn uitgebreide reactie, wel beleefd, maar niet zo vriendelijk, is redelijk beschreven door te stellen dat ik niet zo heel lovend was over “the number one company” Cruise Canada.

 

Wapitihert man
Wapitiherten

Wij gaan naar Jasper. Nog maar net onderweg op de 93 zien we een kudde wapiti’s. Hoe treffend, ze lopen bij Wapiti Campgroud. De eerste die opvalt is het mannetje met het grote gewei. Maar tegen de tijd dat ik in de berm loop, is hij al aardig ver het bos in. De andere blijven wat langer zichtbaar.

 

In Jasper doen we maar op ons gemak boodschappen bij een supermarkt. Daarna gaan we maar wat rondkijken. En daarmee zijn we snel klaar, zo groot is Jasper ook weer niet.

 

Begin van de middag bellen we weer met de storingsdienst. De man is nog steeds even vriendelijk. Hij suggereert nu dat we maandag maar het beste naar Galgary kunnen komen. Ik vertel hem dat dat in ieder geval niet gaat gebeuren. Verder komen we niet. Hij blijft vriendelijk en doet geen enkele toezegging. Of ik maandag maar even wil terugbellen.

 

We willen vandaag nog wel wat zien of doen en niet alleen maar met de accu van de camper bezig zijn. We gaan naar de Athabasca Falls. Onderweg rijden we langs Whistlers Campground. We vragen of er misschien iemand niet is komen opdagen. Maar ze zijn echt vol. Daarna rijden we langs Wapiti Campground. Dus ook daar maar even proberen. En daar is plaats met elektra beschikbaar op een soort asfaltplein. Dat doen we dan maar. We blijven daar meteen maar brood eten. Terwijl Erna de spullen voor het eten pakt, kijk ik nog eens naar de 12V-installatie. Ik pak alles, te beginnen bij het controlepaneel (letterlijk) even vast, rommel wat met elke koppeling, elke zekering, schakelaar, aansluiting en wat ik maar kan vinden. En dat alles zonder gereedschap, want dat hoort niet bij de camper, maar wel met mijn Zwitserse zakmes. Ik reset het systeem nog maar eens, met draaiende motor, met de motor uit. En buiten kijk ik maar eens hoe de nieuwe accu is gemonteerd. Die zit volgens mij wat scheef. Daarom maak ik die los, niet de polen, maar de hele accu. Daarna maak ik alles opnieuw vast. Alles is nu door mijn handen gegaan. Niet geheel zonder verwachting, maar ook niet in vol vertrouwen druk ik op de schakelaar van het controlepaneel. En alles doet het!!! De accu was dus wel degelijk opgeladen, maar ergens in de bedrading was er dus(?)  iets niet goed. We willen het niet weten. Ik besluit voor mezelf dat vanaf nu de camper weer in orde is. Wat heeft het immers voor zin om wantrouwend te blijven. Dat gaat ten koste van de vakantiestemming. Erna heeft er iets meer moeite mee, maar ze doet aardig mee. Bij elke twijfel van haar over de elektra zeg ik simpel dat alles in orde is. Ze legt zich er snel bij neer.

 

Athabasca Falls

Na het eten gaan we echt naar de Athabasca Falls, een grote waterval zo maar ineens in de rivier.

 

Terug gaan we binnendoor, over de 93A. Deels is dat een onverharde weg. We rijden langs een paar mooie meertjes.

 

Bij Wabasso Campground melden we ons af voor de komende nacht. Misschien kan iemand anders onze plaats gebruiken. We worden bedankt en we krijgen ons geld terug. Ik word vriendelijk verzocht om een formulier in te vullen en aan te geven wat de reden is voor de “refund”. Ze zijn erg tevreden als op papier staat dat dat niet aan de camping ligt.

 

We besluiten om ons tijdschema te volgen en morgen verder te gaan. De andere mogelijke activiteiten uit deze omgeving laten we dan maar zitten.

 

Gereden: 98 km, totaal 749 km

 

Verder naar de volgende dag

 

Terug naar de vorige dag