Icefields Parkway

Icefields Parkway

Het is weer gelukt; we gaan vroeg op weg. Vandaag staat de Icefields Parkway op het programma, een lange rit. De weersverwachting voor vandaag is niet zo mooi. Gelukkig valt het met de regen nogal mee. Het kleine beetje valt net wanneer wij in de auto zitten.

 

Icefields Parkway
Crowfoot Glacier

We rijden terug richting Lake Louise, weer de provinciegrens over, naar Alberta. Dan draaien we de 93 op naar het noorden, de Icefields Parkway. Deze weg is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Wij rijden werkelijk van de ene mooie plek naar de volgende. We hebben een lijst bij ons met alle “points of interest”. We stoppen op bijna alle plaatsten uit die lijst.

 

Peyto Lake

Inmiddels is het ons opgevallen dat niet alle lampjes van de stroomvoorziening op het controlepaneel branden. We denken dat dat komt doordat de accu onvoldoende is opgeladen.

 

Bij de Sunwapta Pass zien we dan aan de kant van de weg toch een kudde geiten lopen.

Geiten

 

 

Columbia Icefields

 

Vrij snel na de Sunwapta Pass komen we bij Columbia Icefield. Hier gaan we met een bus naar de onderste gletsjer, de Athabasca gletjser. Van de ene bus stappen we over in de volgende, een bus met grote wielen. Heel langzaam rijdt deze de helling (32%) af.

Columbia Icefields

 

 

Sneeuwgeiten

Bij een van de vele stops die we langs de Icefields Parkway maken zien we ineens wat wits in berm. Er lopen een paar sneeuwgeiten. Zo zien we toch nog wat wild.

 

 

 

 

Enkele kilometers voor Jasper staat Whistlers Campground aangegeven. Deze zou vol zijn, maar we proberen het toch, want de elektriciteit in de camper lijkt nog steeds een probleem te zijn. Maar de camping is echt vol. We worden verwezen naar Wabasso Campground, een paar kilometer terug. En daar is wel plaats, maar geen stroom.

 

Bij de ingang hangt een extra waarschuwing dat er beren zijn gesignaleerd op deze camping. De plaatsen zijn prachtig, lekker tussen de bomen en heel ruim.

 

In de loop van de avond gaat het niet goed met de stroom (12V). Ik laat de motor een tijd lopen in de hoop dat de accu alsnog oplaadt. Maar dat helpt niets en alles wat op stroom werkt, gaat het steeds minder goed doen. Vlak voordat we naar bed willen, gaan de lampjes steeds minder fel branden. Wat ook maar stroom gebruikt, doen we uit als dat kan.  En even later houdt ook het laatste lampje ermee op. We hebben alleen nog een zaklamp. Ik bel de storingsdienst van Cruise Canada. Ik moet de motor maar een half uur laten lopen. Als dat niet helpt moet ik morgen maar terugbellen. Ze kunnen nu toch niets meer voor me doen. Tegen beter weten in probeer ik het met de motor. En inderdaad, na een half uur is er niets verbeterd. We gaan maar naar bed.

 

Ik ga nog even naar het toiletgebouw om mijn tanden te poetsen. Als ik buiten ben en de deur van de camper dicht doe, realiseer ik me weer de waarschuwing voor de beren. Maar nu ga ik niet meer terug. Als ik weer terugkom, heb ik geen beer gezien of gehoord.

 

Gereden: 271 km, totaal 651 km

 

Verder naar de volgende dag
 

Terug naar de vorige dag