Weer in Canada naar Haines Junction

20 augustus

 

Vandaag wordt een lange rijdag. We rijden totdat we ongeveer rond het middaguur bij een supermarkt zijn in de buurt van Tok. Het blijkt dezelfde als van de heenweg. In de naastgelegen gift shop maken we het grootste deel van onze US dollars op.
 

Donjek River

En dan gaat het op weg naar de grens met Canada. Aan de US-kant is er niemand. En dan is het nog een kilometer of twintig tot de Canadese Immigration and Customs. We worden uitgebreid en vriendelijk bevraagd. En dan zijn we weer in Canada. We zijn nog maar een paar kilometer in Canada en we zien al een zwarte beer.

Zwarte troepiaal

 

 

 

 

 

 


We stoppen nog een paar keer bij verschillende meren. Dat is dan een mooie afwisseling met het voortdurende hobbelen over de golvende weg (oorzaak: permafrost in de bodem).
Aan het begin van de avond komen we op Burwash Landing Resort & RV Park, pal aan het Kluane Lake.

Gereden 546 km
Subtotaal 3494,1 km
21 augustus

Kluane Lake (1)

 

Vanaf de campground rijden we langs het Kluane Lake. Bij de Tourist Information bij Sheep Mountain informeren we naar wandelingen in de omgeving. We gaan een klein stukje terug en lopen een kleine trail over het traject van de oude Alaska Highway.

 

Kluane Lake (2)

 

Grizzly beer

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben nog maar net Kluane Lake achter ons gelaten of we zien een grizzly beer in de berm. Hij vindt onze aanwezigheid niet zo fijn, want hij huppelt snel naar de struiken. Een paar foto’s maken lukt nog net.

Paddenstoel

 

Een stuk verder lopen we nog een kleine trail. En dan gaan we naar Haines Junction. We gaan eerst naar het nieuwe, pas geopende bezoekerscentrum. Dat is zeker een bezoekje waard. Het is een combinatie van tourist information en aandacht voor native tradities. Wie ook bezocht moet worden in Haines Junction is de plaatselijk bakery. We drinken er koffie met een baksel erbij. Naar we hebben gehoord, gaat deze bakery dit jaar sluiten.


We rijden een heel klein stukje terug de highway op naar Kluane Lake en vinden een plekje op de Kluane RV Campground.

Gereden 135,2 km
Subtotaal 3629,3 km

Terug naar de vorige dag

Verder naar de volgende dag