Tombstone Mountain National Park

3 augustus

 

Uitzicht op Tombstone Mountain

Eerst rijden we naar het view point op de North Fork Pass. Het is helder weer. De Tombstone Mountain is goed zichtbaar.

We gaan verder om de trail van Angel’s Comb te lopen. Dat is een forse tippel, met op het eind een flink steil stukje. Hier lopen veel schapen, maar alleen niet vandaag. We zien wel een paar marmotten en wat kleine, bruine, schichtige diertje (volgens ons wezels).

Marmot

 

Uitzicht op de Dempster Highway

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sneeuwhoen

 

 

 

 

 

We eten boven en kijken of we nog meer dieren zien. Maar er komt niets voorbij. We dalen weer kalm af. Bijna beneden zien we een stel hoenders.

 

Geelpootruiter

Vanaf de parkeerplaats rijden we verder de Dempster Highway op, naar Two Moose Lake. Ondanks de naam, geen eland gezien. Wel een stel geelpootruiters vlak onder het plateau waarop we staan.

Gereden 63,6 km
Subtotaal 726,2 km

 


4 augustus

 

Grizzly Lake Trail

We rijden naar de parkeerplaats aan het begin van de Grizzly Lake Trail. Een paar kilometer voordat we er zijn, zien we twee zwarte beren op de weg lopen, een moeder met jong. Als ze ons aan zien komen, rennen ze huppelend, maar snel weg de berm in.

 

Grondeekhoorn

De trail is behoorlijk pittig. Het eerste stuk gaat door het bos. Daar is het door de zon en gebrek aan wind erg warm. Eindelijk uit het bos wordt het niet veel beter, alleen staat er nu af en toe een (te) fris windje. Steil is het en steil blijft het, totdat we boven zijn. We zien wel een golden eagle vliegen. En dat hebben we nog niet zo vaak gezien.

 

 


Op de terugweg, in het deel tussen de struiken, vliegen weer de nodige hoenders op.

Gereden 27,1 km
Subtotaal 753,3 km

Terug naar de vorige dag

Verder naar de volgende dag