Portage Lake en Whittier

17 augustus

 

Met vooral regen rijden we vanuit Ninilchik in de richting van Whittier. Het is tot de afslag naar Whittier dezelfde weg als we al eerder hebben gereden. En voor de lunch stoppen we weer op dezelfde plek als een paar dagen geleden, aan het Skilak Lake. Het is net even droog.
 

Portage Lake

Bij Portage Lake regent het nog steeds. De gletsjers – en daar zijn er de nodige van op deze plaats – zijn slecht of niet te zien. De bewolking is erg laag. We kijken wat rond bij het meer met daarin een groot stuk blauw ijs en nog wat kleinere stukken. En met dit weer is een visitor centre ook niet verkeerd, naar binnen dus. En er is genoeg te zien (op een regenachtige dag).

Gletjsers bij Portage Lake

Uit de reisinformatie begrijpen we dat op de campground in Whittier alleen tenten mogen staan. (Later blijkt dat niet juist te zijn.) Daarom zoeken wij een campground dichtbij de tunnel die we morgen eerst door moeten. Het wordt de Wiliwaw Campground.

Haven van Whittier

 

 

 

We willen nog een stuk lopen en precies als we weg zullen gaan, valt er een zeer kortdurende en zeer hevige bui. We gaan snel terug naar binnen en dan is het al weer droog. We lopen een stuk over een erg netjes aangelegde trail. Een paar gletsjers zijn door de wolken erg goed te zien.

Gereden 248,2 km
Subtotaal 2707,5 km

 

18 augustus

 

We zijn mooi op tijd wakker om naar de tunnel te rijden, een omgebouwde enkelspoor treintunnel. Er is eenrichtingverkeer, op het halve uur is de tunnel een kwartier open in de richting van Whittier en op het hele uur een kwartier vanuit Whittier. Wij mogen om half tien en we zijn de eerste van de rij.

In Whittier staat op het kantoor van de ferry-maatschappij dat de boot van vandaag naar Valdez niet vaart. Om half twaalf gaat het kantoor open. We houden onszelf anderhalf uur bezig.
 

Eenmaal aan de balie blijkt dat men ons op de lijst voor stand-by voor morgen heeft gezet. We kunnen ook cancelen, maar dat doen we nog maar niet.

We gaan naar de enige camping en zoeken een plaatsje. Na de lunch lopen we “heel” Whittier maar eens door. Na een dik uur zijn weer terug. De grootste afleiding was nog het in de bomen zitten van twee witkopzeearenden die aan de rand van Whittier een nest hebben. Later vloog er ook nog een een stukje “met ons mee”.

Aan het begin van de avond krijg ik contact met het kantoor van de Lu-Lu Belle en zeg ik af voor de tocht die we morgen zouden doen.

Gereden 13,7 km
Subtotaal 2721,2 km

Terug naar de vorige dag

Verder naar de volgende dag