Nog een keer Whitehorse en dan naar huis

22 augustus

Yukon River (onderweg naar Whitehorse)

 

We lopen een trail vanaf de camping. Daarna gaan we nog een keer naar de bakery. En dan beginnen we aan de laatste etappe met de camper, naar Whitehorse.
 

Onderweg zien we een wolf oversteken. We staan met de auto op zo’n twintig meter afstand voordat hij in het bos verdwijnt.

Zonder dat we het erom doen, stoppen we vlak bij Whitehorse op dezelfde parkeerplaats als van onze eerste stop toen we op pad gingen.
 

Waterkrachtcentrale in de Yukon River in Whitehorse

In Whitehorse gaan we bij de fish ladder kijken. Helaas is er niet meer te zien dan de trap zelf en twee kleine vissen achter het glas.

We zoeken een camping en komen tercht op Hi Country RV Park, een paar kilometer buiten Whitehorse. Eerst gaan we even lekker in de zon zitten. Maar dan moet er toch ingepakt worden.

 

 


Gereden 189,0 km
Subtotaal 3818,3 km

23 augustus

 

Nog even schoonmaken, tanken en de camper inleveren. De controle en het afhandelen van de administratie is snel geregeld. We worden naar Whitehorse gebracht door Canadream.

Gereden 10,8 km
Totale afstand 3829,1 km

De hotelkamer is helaas nog niet beschikbaar. Onze grote tassen laten we achter in het hotel en met de volle rugzakken gaan we shoppen en koffiedrinken.
Als de kamer beschikbaar is, pakken we wat spullen uit de rugzakken en gaan we weer Whitehorse in. We eten bij een Mexicaans restaurant en gaan bijtijds naar het hotel.
Omdat we morgen vroeg op moeten, gaan we een poging doen – die ook zal slagen – om vroeg te gaan slapen.

24 augustus

 

Veel te vroeg zijn we wakker. Het gevolg is dat we op ons gemak alles kunnen doen om weg te komen, zoals de laatste spullen inpakken en geïmproviseerd ontbijten.

Om vijf uur vertrekt de shuttle bus. We zijn heel ruim op tijd op de luchthaven.
 

Vancouver airport

De vlucht verloopt volgens. En nu hebben we heel ruim de tijd op de luchthaven van Vancouver.  We vermaken ons met winkelen op ons uiterste gemak, wat drinken en tenslotte bagage uit de rugzak en de inkopen, die we op de luchthaven hebben gedaan, in de ruimbagage pakken. Dan gaan we inchecken en de security-procedure door. We doen nog wat taxfree-inkopen en dan kunnen we weer een paar uur wachten.

Vlak voor het boarden worden we weer opgeroepen. We worden al weer geüpgraded.

25 augustus

 

Mijn horloge heb ik weer op de Nederlandse tijd gezet. We krijgen voor het vertrek al de mededeling dat de vlucht maar zo’n acht en een half uur gaat duren. Onderweg slaap ik zowaar een paar uur.

Op Schiphol gaan we eerst even aan de koffie. Op naar huis en aan het begin van de middag is dit avontuur voorbij.

Terug naar de vorige dag