Naar Tok (Alaska)

Ferry over de Yukon River bij Dawsong City

6 augustus

 

Dawson City ligt onder lage wolken als we wakker worden. Maar het is zeker niet koud. Na de sanidump en tanken gaan we naar de pont. Het is helemaal niet druk en we zijn vlot over de Yukon River.

De Top of the World Highway wordt voor het overgrote deel vernieuwd. We rijden dan ook overwegend over een onverharde weg. En de zon schijnt inmiddels heerlijk.

De grensovergang is weer zoals je van Amerikanen mag verwachten, zo weinig mogelijk zeggen en zo veel mogelijk laten merken wie het voor het zeggen heeft. Tot mijn verrassing is de dame die voor de visa zorgt (vingerafdrukken en foto) wel heel vriendelijk.

De Taylor Highway is drie jaar geleden na hevige regenval voor een deel weggespoeld. Er wordt tot aan Chicken nog steeds aan gewerkt. Geen stukje asfalt te bekennen. Maar het rijden verloopt vlot. Ons plan is om door te rijden naar Tok. En nog net voor de Tok River ligt een prima camping, Tok River State Recreation Site. Daar overnachten we. We zijn daar al om een uur of vier. Lekker kalm aan doen na een dag met vooral rijden.

Gereden 295,9 km
Subtotaal 1164,0 km

Terug naar de vorige dag

Verder naar de volgende dag