Vliegen naar Vancouver en Whitehorse en rijden naar Carmacks

Camper voor deze reis

30 juli
De vluchten naar Vancouver en vandaar naar Whitehorse vragen gewoon een hele dag. In Vancouver hebben we een paar uur. We kiezen ervoor om gewoon op de luchthaven te blijven.

De vlucht naar Whitehorse vertrekt aan het begin van de avond (lokale tijd, 9 uur vroeger dan in Nederland). Tegen tien uur komen we, met de taxi, bij het hotel. En dan, na even rommelen met de bagage, om een uur of elf naar bed. Het is nog steeds licht buiten.

 

31 juli

Vanmiddag kunnen we de camper halen. In de tijd die we ‘s morgens hebben, doen we al wat boodschappen. De kar met onze inkopen zetten we in een kamer in het hotel, net als onze tassen. We lopen wat rond in de omgeving van het hotel. Om een uur komt iemand van Canadream ons halen. Het afhandelen van de administratie verloopt vlot, mede doordat ik thuis al van alles op hun website heb ingevuld.

sneeuwbes

 

We gaan naar het hotel om onze spullen op te halen en doen de laatste boodschappen, vooral vlees en zuivelproducten. En dan gaat het eindelijk beginnen: we gaan op pad.

 

Yukon River bij Carmacks bij zonsondergang

We rijden tot voorbij Carmacks, naar Tachun Creek Campground. We vinden daar een camping, zonder voorzieningen, lekker in het bos. Het is al acht uur geweest als het eten klaar is.

 

Zonsondergang bij Carmacks 

 

 

 

 

 

 

 

Gereden 211,6 km

Verder naar volgende dag