Victoria en thuisreis

4 september

Victoria

Vandaag vertrek ik naar Victoria. Lo brengt me naar Fulford Harbour. Vanaf de ferry ga ik naar de bus. Die brengt me in ongeveer een half uur naar downtown Victoria. Het Strathcona Hotel is ongeveer anderhalve minuut lopen. En om ongeveer kwart over een ben ik ingecheckt. De kamer is al beschikbaar.

Ik ga maar meteen de stad verkennen. Er is in de haven, vlakbij, een driedaags evenement van historische boten. Het is gezellig druk. En er zijn allerlei standjes.


5 september

Victoria, Johnson St. Bridge

Ik ga eerst naar de haven en Johnsons St. Bridge, een ouderwets, metalen geval. Ik lunch buiten op het terras van het restaurant van het Royal British Columbian Museum. Daarna ga ik het museum bekijken. Er is veel te zien van de historie en van de natuur. Verder bekijk ik in het IMAX-theater twee films. Vooral de beeldkwaliteit en het geluid boeit me. En daarvoor ging ik er dan ook vooral naartoe.

Victoria, Royal British Columbian Museum
Victoria, Royal British Columbian Museum

Vervolgens ga ik in de zon lekker lopen, fotograferen en filmen langs de haven en langs de winkels. Kortom ik ben gewoon toerist in een leuke stad.

 

6 september
Via internet check ik alvast in voor de vlucht van morgen. En dan ga ik informeren naar de bus om naar de luchthaven te reizen. Het blijkt dat er niet gereserveerd hoeft te worden, maar dat ik nu al een ticket kan kopen met de ferry-kosten inbegrepen.

 

Victoria
Victoria

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu ga ik weer de stad in. Het park dat mijn eigenlijke doel was, staat niet op de kaart die ik bij me had. En uit mijn hoofd loop ik net parallel een weg te ver. Maar ik wandel heerlijk in het prachtige weer. 

 

7 september

Ferry naar Vancouver

Al vroeg ga ik lopend naar het PCL- busstation, ongeveer vijf minuten. Aan de overkant van de straat haal ik koffie; meer ontbijt zit er nu niet in. De bus vertrekt op tijd. Bij de ferry terminal gaat iedereen eruit en de boot op, eindelijk gelegenheid voor ontbijt. Ik ga niet veel naar buiten, maak wel een paar foto’s.


Vanaf de ferry is het nog een half uurtje met de bus. Ik ben ruim op tijd op de luchthaven. De incheckbalie is nog niet eens open. Ik wacht gewoon af totdat dat wel gebeurt. Daarna ga ik winkelen en lunchen.

Eenmaal aan boord en vertrokken volgt de aangename mededeling dat we ongeveer een uur sneller zullen vliegen dan gepland.

8 september
Van slapen komt niet veel. Een half uur, een uur? Ik zou het niet weten. Ik ga maar een film kijken. Ik heb het idee dat ik die al eens eerder gezien heb. De film is bijna afgelopen als het ontbijt komt. Nu is het geen uur meer volgens de vluchtinformatie. De landing is nog tien minuten vroeger dan verwacht. En buiten regent het.

Paspoortcontrole, bagage ophalen en douane verloopt vlot. Thuiskomen is ook heerlijk.

Terug naar Canada van oost naar west

Terug naar Salt Spring Island (2)