Salt Spring Island (1)

24 augustus
Vandaag is het een lange reisdag. Via lang wachten op de luchthaven van Halifax en een overstap op Montreal komen we ‘s avonds in Vancouver. Met de shuttle bus gaan we naar het hotel. Om een uur of een slaap ik pas. Met het tijdsverschil met Labrador (3 uur) meegerekend was het een behoorlijk lange dag.

25 augustus

Salt Spring Island

Na het ontbijt, een burreis met een overstap op een overvolle bus bereiken we de veerboot. Het is mooi zonnig weer tijdens de overtocht en de eilandjes liggen prachtig groen in de zon.

Op Vancouver Island wachten we een paar uur op de boot naar Salt Spring Island. Lo komt op het allerlaatste moment om nog mee te kunnen.

Op Salt Spring Island hebben we nog tijd voor een wandeling met ons vieren.

26 augustus
Vanmorgen word ik weer aardig vroeg wakker, waarschijnlijk jetlag.

 

Salt Spring Island groentetuin

Tijdens het ontbijt krijgt Lo telefoon van kennis. De man heeft rugproblemen en er moet veel gedaan worden in hun tuin om morgen groenten te kunnen verkopen op de markt. We gaan helpen. Eerst maken we afspraken over wat we met ons vieren zullen gaan doen. Het wordt toch de Nootka Trail. Daarna gaan we met ons allen helpen in de biologische tuin. Ik ga rucola oogsten en eetbare bloemen door de sla mengen.

Na de lunch gaan we de trekking voorbereiden, spullen verzamelen, boodschappen doen en rugzak inpakken.
 

Ga terug naar Canada van oost naar west

Ga terug naar Labrador (1)

Ga terug naar Labrador (4)

Ga verder naar Nootka trail

Ga verder naar Salt Spring Island (2)