Labrador (2)

10 augustus
Vandaag breken we het kamp af. Met alle spullen gaan we naar de boot. Als we varen, ontbijten we. De deining om de kaap is vrij hevig.

 

Zwarte beer bij ons kamp

In de loop van de middag gaan we aan land om het kamp op te bouwen. De plek hier heet Anchorstock Bight.

 

‘s Avonds eten we de chars die we gisteren hebben gekregen, heerlijk. Onder het eten (op de boot dus) zien we aan land een zwarte beer die in de richting van ons kamp loopt. Edward schiet een paar keer om hem weg te jagen. De beer vervolgt zijn weg met een boog om het kamp.

 

We maken een rooster voor berenwacht. Ieder komt twee keer aan de beurt voor een wacht van twee uren. Terug in het kamp laat Lo zien hoe het vuurwerk afgestoken moet worden, voor het geval er een dier verjaagd moet worden.

 

Indian paint brush

11 augustus

Vannacht is er een ijsbeer in de buurt van het kamp geweest en tijdig gesignaleerd door de wacht. Hij was al weg voordat de meesten het bed uit waren om te kijken.

Plant ??

 

 

 

Na het ontbijt op de boot zijn we langs het water gaan lopen en bovenlangs weer terug. Het is een mooie dag buiten.

 

12 augustus

Anchorstock Bight

Gisteravond laat is er weer een ijsbeer geweest. Ook deze was tijdig gesignaleerd en weer snel weg. Ik heb het allemaal wel gehoord, maar ben niet gaan kijken. Daarna slaap ik rustig tot ik om twee uur word gewekt voor de berenwacht. Ik zie of hoor de volle twee uren niets. Om vier uur wek ik de volgende. Ik slaap nog een paar uur.

Anchorstock Bight

 

Na het ontbijt op de boot gaan we op pad voor een mooie tocht (met hele pittige stukken over puinhellingen). Uiteindelijk komen we bij een mooi hoog gelegen meer uit. Het is bewolkt en daarom heeft het geen zin om verder te lopen voor het uitzicht over de oceaan met de ijsbergen.

Plant ??

 

 

 

 

 

 


Ga terug naar Canada van oost naar west

Ga terug naar Labrador (1)

Ga verder naar Labrador (3)