Labrador (3)

Waterval

13 augustus

Vanmorgen nog voor half zeven word ik gewekt om de wacht over te nemen. Eigenlijk zou vanaf zes uur geen wacht nodig zijn, omdat dat vanaf de boot zou gebeuren. Maar daar is nog geen teken van leven. Als iedereen wakker is breken we het kamp op. We ontbijten op de boot en laten ons daarna afzetten op een van de vele eilanden zonder naam.

We lopen naar een hoge waterval die lange tijd in de mist blijft. Onderweg zien we een zwarte beer met drie jongen, redelijk uitzonderlijk op zo'n klein eiland.

Op de weg naar de boot, die is omgevaren, zien we twee kariboes.

Er wordt storm verwacht. Daarom varen we naar Henry ‘s cabin, waar de anderen de eerste nacht ook hebben geslapen. We bouwen eerst ons kamp op, eten daarna op de boot en maken voor het slapen eerst op het strand een vuur.

14 augustus
We breken weer op. Het wordt een dag die voornamelijk op de boot wordt doorgebracht. Vooral vanwege het weer blijf ik veel binnen. Ik slaap af en toe. Onderweg zie ik vier keer een zwarte beer op de oever.

Aan het eind van de middag komen we op de plek waar we een kamp opbouwen voor twee nachten. Er lopen wat mensen rond en er vaart een klein bootje. Het blijken mensen uit de omgeving. Ze vertellen dat er sinds kort een wolf loopt. Het is mij niet duidelijk wat het doel is van hun aanwezigheid. Waarschijnlijk komen ze vissen.

Ik heb mijn tentje nog net niet helemaal goed staan als het begint te regenen. En de grijze lucht is hier prachtig; hij verandert voortdurend.

 

We eten deze keer niet op de boot, maar in de groepstenten. Na het eten is het droog. We maken weer een kampvuur. En ik zie een rode vos lopen, hij lijkt in eerste aanblik net een kat, met een witte punt aan de staart. Vlak voor ik ga slapen zijn er een paar witte flarden noorderlicht te zien.

 

Mavers Run met kamp en boot

15 augustus
Ontbijten doen we weer op de boot. Daarna lopen we over het stuk land waar ons kamp is, omgeving Manvers Run.

 

Manvers Run

We lopen over een heuvel naar de kust. Wat is verlatenheid toch mooi. Langs de kust gaan we verder. Het begint zachtjes te regenen. We maken een kampvuur en eten wat. Daarna gaan we weer verder, nu van de kust af. De bedoeling is om min of meer het eiland over te steken, bij de baai uit te komen en langs de kust naar het kamp te lopen.

Zwarte beer


Onderweg zien we twee keer een zwarte beer. De eerste treffen we slapend aan.

Manvers Rus

 

Bijna bij het kamp lopen we langs een cabin. Hier waren de mensen die we gisteren zagen. We kijken even binnen. Deze is wel heel apart ingericht, met veel spullen.

‘s Avonds eten we bij het kampvuur.

 

 

Ga terug naar Canada van oost naar west

Ga terug naar Labrador (2)

Ga verder naar Labrador (4)