Nog meer bizons, heet water, erosie

27 juli

Bizons (1)

We vertrekken weer redelijk op tijd. We zijn nog maar net onderweg of we zien een kudde bizons en een klein eindje verder al weer een.
 

Bizons (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

We slaan af naar de Liard Hot Springs. Bij de toegangscontrole vertellen we dat we niet willen zwemmen. En tot onze verbazing mogen we dan gratis naar binnen. We parkeren de camper en gaan wandelen. Bij het badwater proberen we even de temperatuur. Het water is zo heet dat je er niet zo maar in gaat.

 

Liard Hot Springs (1)
Liard Hot Springs (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloem ??
Bloem ??

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berggeit (2)
Berggeit (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bij de Trout River lopen we een kleine trail. Wat verderop zien we twee stone sheep en later nog een. Gaandeweg zien we ook nog twee zwarte beren.

 

Hoodoo's

We maken nog een stop en komen bij geërodeerde heuvels.

Weer later stoppen we min of meer toevallig bij Folded Mountain. Dit is echt een geologisch hoogtepunt. (Helaas is hiervan geen foto beschikbaar).

Summit Lake

 


Vlakbij Summit Lake gaat de weg door een nauwe, ruige kloof. Hier loopt verspreid een hele groep stone sheep. We vinden aan het eind van de middag een plaats op Summit Lake Campground. ‘s Avonds begint het te regenen en te onweren. Als we naar bed gaan is het al bijna weer voorbij.

 

Gereden 226,8 km, totaal 2666,5 km

Terug naar de vorige dag

Verder naar de volgende dag