Laatste uitstapje en thuisreis

5 augustus

Vancouver (5)

Op ons gemak staan we op en ontbijten we. Ik ontdek dat er een free shuttle bus gaat naar de Capilano Suspension Bridge. Die gaan we opzoeken en het lukt allemaal.

 

Bij het kopen van de toegangskaartjes vraagt de dame achter het loket waar ik vandaan kom. Op mijn antwoord vraagt ze of ik een ANWB-kaart heb. De afkorting spreekt ze in het Nederlands uit en dat klinkt toch vreemd tussen haar Engelse tekst. Maar het levert wel tien procent korting op. Deze plek had ik al twee keer eerder willen bezoeken, maar het kwam er telkens niet van. Eindelijk, dus. Maar om eerlijk te zijn, vallen de verschillende onderdelen allemaal tegen. De route door de boomtoppen bijvoorbeeld, is waarschijnlijk veel meer de moeite waard als er minder mensen zijn. En dat wordt versterkt door de toch wel grote drukte en een temperatuur van meer dan dertig graden. Alles bij elkaar hebben we toch wel een heel plezierige uitstap.

 

Capilano Suspension Bridge
Capilano Suspension Bridge (tree walk)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Na de busrit terug beëindigen we de middag in de Ierse pub bij het hotel. En dineren doen we tegenover de stoomklok.

6 augustus
We staan redelijk op tijd op. We ontbijten op ons gemak. Dan gaan we de tassen echt inpakken. Op de kamer drinken we koffie. En tegen elf uur gaan we eens uitchecken.

We laten onze bagage in het hotel achter en we lopen eerst een eind door Vancouver. Ruim op tijd zijn we weer terug in het hotel. Daar wachten we in de lobby. Al weer ruim op tijd laat ik een taxi bellen. En die is er vrijwel meteen.

En ook al weer ruim op tijd zijn we op de luchthaven. We ondergaan de gebruikelijke rituelen als wachten, inchecken, winkelen, security, weer winkelen, eten om uiteindelijk weer te wachten. We vertrekken ongeveer een uur te laat.

7 augustus
Ergens in de lucht is het voor ons de volgende dag geworden. Van slapen komt weer erg weinig, een uurtje of zo. Bij aankomst op Schiphol zijn er van de vertraging nog tien minuten over.

Bij de uitgang staan kinderen en kleinkinderen ons op te wachten. We drinken met ons allen wat. En dan gaan we de auto oppikken. Om half drie zijn we weer thuis.

Terug naar de vorige dag