Avontuurlijk dagje rijden

20 juli
Niet al te vroeg staan we op deze keer. We werken wel redelijk snel ons ochtendprogramma af en dan vertrekken we. Het regent een beetje.

We rijden eerst naar Terrace om wat boodschappen te doen. Onderweg zien we een kleine zwarte beer eerst rechts van de weg en even later naar ons toe lopend. En als we er zijn, zien we nog net hoe hij in de struiken verdwijnt.
 

Oude weg naar New Aiyansh

Vanuit Terrace gaan we eerst tanken en dan de weg op die de TomTom aangeeft naar New Aiyansh, in het gebied met de lavavelden. De weg is onverhard met een paar hele slechte stukken. De TomTom geeft een afstand aan van meer dan negentig kilometer. Na ongeveer veertig kilometer gaat de weg ineens, afwijkend van het kaartje op de TomTom, naar rechts een smal bospad in. Een paar meter verder vetrouw ik het niet. Ik ga te voet verder. Na een meter of vijftig en een paar slingertjes sta ik voor een brede, snel stromende rivier. Links zie ik de restanten van oude brugpijlers. Oftewel hier eindigt de avontuurlijke rit en begint de even lange terugtocht.

Terug op de hihgway gaan we richting Terrace. En we volgen, nu wel, het bord. Nu rijden we over een prachtige, nieuwe, verharde weg.
 

Nisga'a (1)

Bij de lavavelden maken we foto’s en film ik wat. We rijden  verder naar de camping, Nisga’a Park Campground, heerlijk rustig in het bos.

 

Nisga'a (3)
Nisga'a (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gereden 339,9 km, totaal 1249,2 km

Terug naar de vorige dag

Verder naar de volgende dag