Heenreis en rit naar de kust van Vancouver Island

12 juli
Ruim op tijd gaan we van huis. Op Schiphol verloopt het inleveren van de auto en het inchecken vlot. Daarna gaan we rustig winkelen. Het vertrek is enigszins aan de late kant. Onderweg hebben we mooi uitzicht op IJsland en Groenland. De aankomst is ook al iets aan de late kant. De shuttle bus brengt ons lekker vlot naar Hotel Sandman. We hebben nog genoeg tijd om te eten. We gaan vroeg naar bed.

13 juli
We hebben slecht geslapen. En natuurlijk zijn we veel te vroeg wakker. We gaan eerst ontbijten en dan weer de tassen inpakken. Na even wachen in de lobby van het hotel worden we opgehaald door Fraserway. Op de camper valt direct het plaatje aan de voorkant op dat op de plaats van het kenteken zit: LET’S GO. We pakken snel de tassen uit en doen de spullen in de kastjes. Dan gaan we op weg naar de ferry. Ons avontuur is begonnen.
 

Ferry

De overtocht duurt langer dan gepland. Op Vancouver Island rijden we een eind. Dan vinden we een supermarkt voor de eerste grote inkoop. Daarna gaan we nog even naar een liquor store vlakbij en dan hebben we alles wel.
 

Jordan River

We willen overnachten op China Beach Provincial Park. Daar is geen plaats meer vrij. Een stukje terug langs de weg wel, bij de Jordan River. We staan pal aan de Juan de Fuca Strait. Aan de overkant van het water ligt het vasteland van de Verenigde Staten.

 

 

 

 

 


Gereden 140,5 km

Verder naar de volgende dag