Calgary

regen in Calgary

Als we wakker worden, regent het buiten heel behoorlijk. We gaan eerst ontbijten. Daarna gaan we lopend door de regen naar het Glenbow Museum. Waar wij lopen door de stad is eigenlijk alleen maar hoogbouw.

 

In het museum is veel van Canada’s historie te zien. Maar de verhalen vooraf over het museum vinden we mooier dan wat we uiteindelijk te zien krijgen. Dat neemt niet weg dat een bezoek wel de moeite waard is. Het museum ligt vlak bij de Calgary Tower. Maar met de regen en de wolken heb je niets aan het uitzicht. Dus we gaan er niet in. We drinken onze eerste grote Canadese koffie.

 

Bow River in Calgary
Hoogbouw in Calgary

En het blijft regenen. Wij gaan naar de Bow River, een van de twee rivieren in Calgary. Bij de rivier ligt een overdekt winkelcentrum. We eten hier wat en gaan dan naar de rivier.
 

De regen wordt ondertussen minder. We lopen via een andere route weer in de richting van de Calgary Tower. Niet dat dat nu ons doel is, maar dat gaat min of meer vanzelf zo. Ondertussen wordt het droog en gaat zowaar de zon een beetje schijnen. De grote gebouwen met het vele glas zien er ineens heel anders uit. Nu is het uitzicht vanaf de toren waarschijnlijk wel de moeite waard. We gaan (met de lift) naar boven. Van onderen kun je nog net de uitbouw met de glazen vloer zien. Ik ben benieuwd hoe we dat beleven. En als je dan vlak voor dat glas staat, denk je toch even na. Maar al snel moet het natuurlijk wel gebeuren: erop. En Erna dan? Die gaat er (met de nodige aansporing) toch maar op staan!

Calgary Tower
De glazen vloer

Op ons gemak kijken we rond over Calgary. We proberen de Rocky Mountains te ontdekken, maar die zijn maar nauwelijks te zien. Die liggen gewoon op ons te wachten…
 

Overzicht over Calgary

 


We lopen vandaag wel veel. Nu gaan we weer terug naar het winkelcentrum. Daar in de buurt hebben we wat restaurants gezien om ’s avonds te eten. En na het eten gaan we terug naar het hotel om alvast zoveel mogelijk in te pakken. Tenslotte moeten alle spullen nog een keer een taxi in en weer uit gesleept worden voordat alles de camper in kan.

 

Verder naar de volgende dag

 

Terug naar de vorige dag