Banff NP

Lekker vroeg, nog voor zes uur, worden we wakker, zonder wekker; het plan steeds vroeg op te staan, heeft voor de eerste nacht in ieder geval gewerkt. De beloofde kou was er wel, maar daar hadden we binnen geen last van.

 

Ik ga eerst eens een wandelingetje maken. Het is nog behoorlijk fris. Veel dieren zijn er niet te zien, alleen wat vogels en een eekhoorn die heel druk bezig is in een grote spar.

 

Banff

Na ons eerste ontbijt in de camper gaan we naar Banff. Ook hier is alles berekend op campers. En ook iedereen houdt er rekening mee. Parkeren doen we op een kleine parkeerplaats gewoon op twee vakken. En we zijn niet de enige.

 

We informeren bij de Tourist Information van een hotel. We worden niet echt veel wijzer, want wat de man ons daar vertelt, weten we eigenlijk ook uit de boekjes die we bij ons hebben.

Eerst gaan we maar eens in Banff rondkijken. Er blijkt een hele goede parkeervoorziening te zijn voor campers. De hoofdstraat ligt compleet overhoop. Afgezien daarvan is Banff een aardig winkelstadje, maar voor de rest heb je hier niet veel te zoeken. We drinken ergens koffie, weer zo’n grote beker.

Inmiddels is het zonnig geworden. Dat wil zeggen, eigenlijk was het dat wel, want we zagen heel wat blauwe plekken aan de lucht. Maar de laaghangende bewolking houdt het zo lang vol tegen en tussen de bergen.

 

 

Uitzicht op Banff
Banff NP

We rijden naar het begin van een wandeling naar Tunnel Mountain Lookout. Ik mis wel wandelkaarten. Ik moet het doen met wat kleine, niet gedetailleerde kaarten. Voordat we gaan wandelen, eten we bij de auto. We genieten van de zon en de warmte en  het vooruitzicht van ons eerste wandelingetje.

 

 

Grondeekhoorn

Eerst door het bos en later lekker in de zon gaat het geleidelijk omhoog. Onderweg hebben we mooi uitzicht op Banff en ook op de andere kant van de berg over het Banff NP.

 

Bow River Valley Lakes

Terug bij de camper is het nog te vroeg om al naar de camping te gaan. En waarom zouden we ook? We hebben alles bij ons. Dus gaan we eerst eens lekker in de zon zitten om wat te drinken en wat bij te komen. Nog een voordeel van je hele hebben en houden bij je hebben is dat je je ter plekke kunt opfrissen en eventueel omkleden.

 

We gaan op weg naar een mogelijke andere wandeling. Maar bij het begin van de 1A rijden we in de verkeerde richting. Alleen weten we dat nog niet. We zien maar geen borden met namen die we verwachten. En eigenlijk is het hier ook wel mooi. We stoppen op verschillende plaatsen met mooi gezicht op de Bow River. De vele muggen trotseren we maar.

 

Gereden: 50 km, totaal 198 km

 

Verder naar de volgende dag

 

Terug naar de vorige dag