Whitehorse

donderdag 26 en vrijdag 27 augustus

Ontbijt

’s Morgens zijn we allemaal weer bijtijds op. We ontbijten en alles ligt weer snel in auto.

Teslin brug

 

We gaan op weg naar Whitehorse over de Alaska Highway (1). In Teslin maken we een stop.

’s Middags komen we in Whitehorse. We rijden langs de rivier en zien een paar visarenden. We stoppen er voor de nodige foto’s.

Atlin River bij Whitehorse

 

 

 

Visarend

Vervolgens rijden we naar het Family Hotel. Achter het hotel hangen we onze natte tenten te drogen. En dan is het tijd voor een scheerbeurt en een douche.

 

Aan het eind van de middag is iedereen Whitehorse in. ’s Avonds eten we met de hele groep bij een Mexicaans restaurant. Slapen in een echt bed is aan het eind van de dag een welkome afwisseling op het kamperen.

’s Morgens ontbijt ik vlak bij het hotel. En dan gaan we opnieuw Whitehorse in. Na een paar uur verzamelen we weer bij het hotel, de bus weer in en pad.

Eerst gaan we vlak buiten Whitehorse kijken naar een zalmtrap bij een stuw in de rivier. Er is een informatiecentrum met daarbij een flinke voorziening om toeristen naar de zalmen te laten kijken. Helaas zijn er maar weinig zalmen.

Regenboog

 

We vervolgen onze reis over de Klondike Highway (2). Het is een lange rit naar de Moose Campground, een kilometer of vijfentwintig voorbij de Stewart Crossing. Onderweg, als wij in de auto zitten en bij een paar stops is het heerlijk weer afgewisseld met een paar buitjes. Dat levert een prachtige regenboog op.

Grey jay
Avond op Moose Creek Campingground (2)

 

 

 

 

Avond op Moose Creek Campingground

 

 

 

 

Eenmaal op de campground zetten we snel onze tenten op en gaan we eten. Daarna maken we nog een mooie avondwandeling door het bos.

 

 

 

 

 

 

Terug naar Canada 2010

Verder naar volgende pagina

Terug naar vorige pagina