Vliegen en eerste overnachting in Smithers

19 augustus 2010

 

 

Vroeg op en vroeg van huis, want om half zeven (drie uur voor vertrek) moet ik op Schiphol zijn. Auto inleveren en inchecken gaan vlot. De vlucht verloopt vrij normaal. Zo waar slaap ik nog wat onderweg.

Door het tijdverschil van negen uur is het nog maar half elf ’s morgens (plaatselijke tijd) als ik op de luchthaven van Vancouver loop. Ik heb geen zin om naar de stad te gaan, hoewel dat heel goed mogelijk was. Daardoor loop ik op mijn gemak langs de winkeltjes op de luchthaven. Bij een geldautomaat – daarvan zijn er hier ruim voldoende – haal ik wat Canadese dollars. In een van de vele restaurantjes lunch ik. En dan slaat de verveling toch wel toe. Veel te vroeg ga ik naar de gate vanwaar mijn vlucht naar Smithers vertrekt. Na lang wachten, lezen en puzzelen ontmoet ik daar een paar reisgenoten.

 

 

Vliegtuig naar Smithers


Aan de late kant vertrekt uiteindelijk onze vlucht. Na negen uur ’s avonds komen we aan op de luchthaven van Smithers. Daar ontdekken we ook snel wie de anderen van het gezelschap zijn. Onze bagage is er al snel en dus kunnen we ook snel naar onze bus. Wat een spullen liggen daar al voor de reis op ons te wachten. Het is nog maar een klein eindje naar het hotel voor de eerste nacht, Capri Motor Inn.

Terug naar Canada 2010

Verder naar volgende pagina