Vancouver, thuisreis

donderdag 9 tot en met zaterdag 11 september

Even voor half zes loopt de wekker af. Ik kleed me snel aan. Vanaf nu is het afscheid nemen van de anderen een soort van aftelversje. Het begint met mijn kamergenoot. Hij is de enige van de groep die pas later uit Whitehorse vertrekt. Met de rest gaan we naar het vliegveld. Hier nemen we afscheid van twee anderen die met de auto verder gaan.

 

Al bij de reservering van de vlucht heb ik ontbijt geregeld voor aan boord. En dat pakt goed uit, want op de luchthaven is niet gemakkelijk iets te krijgen.

 

Vancouver

De vlucht verloopt volgens planning. En op de luchthaven nemen we afscheid van iemand die al een paar uur later verder vliegt. Bij de bagageband neem ik afscheid van de anderen twee gaan er nog een paar uur Vancouver in, een gaat met een huurauto verder en nog twee gaan naar Vancouver, net als ik, maar vanaf de luchthaven naar een andere plek.

 

Vancouver (2)

Redelijk vroeg in de morgen kom ik aan in het Empire Landmark Hotel. Er is zo vroeg al een kamer beschikbaar. Ik ga er snel heen om mijn spullen te kwijt te zijn en om te pakken waarmee ik op pad wil.

 

Vancouver (3)
Vancouver stoomklok

Ik zwerf heerlijk door de omgeving in Vancouver die ik nog ken van drie jaar geleden. Heerlijk in de zon lunch ik op een terras.

 

Ik koop de nodige souvenirs en een boeken. Via het hotel, om mijn spullen kwijt te raken, ga ik nog ergens anders kijken. En met een omweg kom ik opnieuw in de buurt van het hotel.

 

Ik reken nog eens het gewicht van mijn bagage door en mijn reistijd voor morgen. Ik kom erachter dat ik helemaal geen tijd meer heb om morgen nog uitgebreid Vancouver in te gaan. En ik vind het toch handiger om er nog een tas bij te kopen. Dankzij mijn extra pakket (vooral gedaan voor de stoelreserving bij de nooduitgang) mag ik tien kilo extra meenemen. Het gewicht zal geen probleem zijn, maar het gemak telt ook mee.

 

Voor het diner heb ik mij voorgenomen om te gaan eten in een gelegenheid die ik nog ken van drie jaar geleden, The Old Spaghetti Factory. Het was verder lopen dat ik hoopte, maar het was de moeite waard.

 

’s Morgens ga ik ontbijten schuin aan de overkant van de straat, lekker Canadees. En dan ga ik het inpakken van gisteravond afmaken. Ik heb tijd genoeg voor wat er moet (vooral inpakken) en geen tijd voor andere zaken. Uitchecken gaat vlot, want ik heb thuis al betaald. Buiten neem ik een taxi. Uiteindelijk ben ik te vroeg op de luchthaven. De balie is nog niet geopend. Even wachten en dan spullen inleveren. Nu heb ik tijd genoeg voor al die winkels. Als ik mijn flesje drinken op heb, ga ik de douane maar door. Daarna zijn er nog meer winkels. En als ik alles gezien heb, duurt het nog lang genoeg – wachten in een goede stoel – voordat ik aan boord kan.

 

De terugvlucht, met tussenlanding in Calgary, gaat zonder vermeldenswaardige zaken. Ik slaap in het geheel niet.

Om half twee ben ik weer thuis. Een schitterende vakantie zit erop.

 

Terug naar Canada 2010

 

Terug naar vorige pagina