Tatogga Lake, watervliegtuig

zaterdag 21 augustus

Zwarte beer (2)

Na het ontbijt en tentjes afbreken, vervolgen we onze reis over de Cassiar Highway. We zien weer een zwarte beer langs de weg. Weer wat verder, op wat meer afstand van de auto, nog een paar.

 

Tegen het eind van de morgen zijn we bij het Tatogga Lake Resort. Door de bosbranden verder naar het noorden is hier al tijden erg weinig verkeer.

 

In de loop van de middag gaan we in twee groepen in het watervliegtuig naar Cold Fish Lake in het Spatsizi Plateau Provincial Wildernis Park. Ik ga in de tweede groep.

 

Eerste groep met watervliegtuig
Watervliegtuig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf het Cold Fish Lake is er een korte, steile klim naar het veld waar we onze tenten opzetten. Er staan hier een aantal blokhutten. Een ervan gebruiken we om ’s morgens en ’s avonds te eten. Binnen staat een houtkachel zodat het er lekker warm is (of wordt). Stromend water is er soms wel, maar meestal niet. We halen een paar emmers uit het meer. Dat is prima drinkwater.

 

De tijd die we nog hebben voor het avondeten gebruiken we voor een wandeling naar de noordwestkant van het meer en langs het riviertje dat erin stroomt.

 

Terug naar Canada 2010

Verder naar volgende pagina

Terug naar vorige pagina