The Yukon in, Watson Lake

woensdag 25 augustus

Watervliegtuig langs de bergen

Het is bewolkt als we opstaan. Het is afwachten of het watervliegtuig kan vliegen. We gaan eerst ontbijten. Daarna zien we wel verder. We breken toch de tentjes maar af. Net na negen uur horen we het geluid van een vliegtuig. De piloot geeft even later aan dat het wel bewolkt is en dat hij hier en daar toch wel even een extra bochtje moet maken. De eerste groep gaat op pad en wij maken de cabin schoon. En vervolgens hebben we tijd genoeg om nog even lekker buiten te zitten. Na iets meer dan een uur zijn ook wij aan de beurt.

 

Watervliegtuig op Tattoga Lake

Bij het Tatogga Lake laden we de spullen in en we gaan op pad. Rond het middaguur stoppen we in Dease. We gaan de supermarkt in voor onze lunch.

 

In de loop van de middag komen we in Boya Lake Provincial Park. Het plan is om hier op het meer te gaan kanoën. Alleen regent het behoorlijk. Vlak ervoor had het nog veel harder geregend. Maar belangrijker is dat er momenteel geen beheerder is en dus ook geen kano’s. We rijden nu verder. De tijd die we zo uitsparen, hebben we morgen in Whitehorse extra te besteden.

 

Grens met Yukon

We rijden door naar Watson Lake Campground. Vlak voordat we daar komen, passeren we de provinciegrens tussen British Columbia en The Yukon. Bij de splitsing van de Cassiar Highway met de Alaska Highway rijden we een aantal kilometers oostwaarts; het wegnummer is hier 97.

 

De campground bestaat uit drie grote kampeervelden, twee voor campers en een wat kleinere voor tenten. Het ziet er allemaal verlaten uit; er zijn bijna geen kampeerders. Op het deel voor de tenten zijn wij de enige. Water moeten we op een van de andere velden halen. Dat gebeurt voor de afwisseling eens met de auto. We doen hier niet veel anders dan eten en slapen.

 

Terug naar Canada 2010

Verder naar volgende pagina

Terug naar vorige pagina