Moricetown, ‘Ksan, Meziadin Lake, Bear Glacier

20 augustus 2010

We vertrekken redelijk op tijd. Vanaf Smithers gaan we de Yellowhead Highway (16) op.

 

Bulkley River bij Moricetown

Bij Moricetown maken we een stop om te kijken naar een aparte manier van zalmvissen. De native bevolking heeft hier het exclusieve recht om te vissen. Dat wordt hier gedaan met schepnetten. Naar ik begrijp is dat de enige plek in Canada waar op deze manier wordt gevist.

Zalmvissen bij Moricetown (2)
Zalmvissen bij Moricetown

 

Zalmvissen bij Moricetown (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende stop is in ‘Ksan Historical Village in de buurt van Hazelton. In een sfeer van openluchtmuseum zijn hier diverse soorten van native gebouwen te bekijken.

'Ksan historical village (3)

 

 

 

 

 

 

'Ksan historical village (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij Kitwanga verlaten we de Yellowhead Higway en gaan we de Cassiar Highway (37) op. Vlak voordat we bij de campground aankomen, stoppen we op een viaduct over een riviertje. Hierin zijn de paaiende zalmen te zien.

Sockeye zalm

 

We kamperen op de campground van het Meziadin Lake Provincial Park aan een (groot) meer. We zetten eerst de tenten op. Daarna gaat een aantal van ons aan de slag met het eten, met water halen, enzovoort. Kortom, de expeditie is nu echt begonnen.

Bear Glacier

 

Na het eten gaan de meesten van ons mee naar de Bear Glacier langs de weg naar Stewart. De gletsjer ligt mooi te pronken tussen de bergen.

 

Zwarte beer

Op de terugweg zien we een zwarte beer aan de kant van de weg.

 

 

 

 

 

 


Terug naar Canada 2010

Verder naar volgende pagina

Terug naar vorige pagina