Dawson City

woensdag 1 september

Vandaag gaan we naar Dawson City. Eerst terug over de Dempster Highway en dan het laatste stukje van de Klondike Highway (2). In de loop van de morgen komen we bij ons hotel, The Bunkhouse. We hangen onze tenten over de reling. De meesten gaan snel douchen. Het scheren laat ik maar zitten.

 

Dawson City

Dawson City is een stadje dat vroeger door de goudkoorts veel meer inwoners had dan nu. In 1898, het hoogtepunt, woonden er 30.000 mensen. Nu wonen er nog geen 2.000.

 

Dawson City (2)

Veel plaatsen in het oude deel van het stadje zijn afgebroken en niet vervangen. Andere zijn niet meer in gebruik, maar zodanig opgeknapt dat de buitenkant er goed uitziet. Door de ramen is vaak een tafereel uit voorbije dagen te zien. Weer andere gebouwen zijn gewoon in gebruik. Al met al is Dawson City een gatenkaas en een mengeling van gebruik en herinneringen. Wie een westernfilm in gedachten neemt met een dorpje met houten gebouwen waarlangs houten voetpaden en daartussen een onverharde weg, die heeft meteen een idee van het huidige Dawson City. Alleen de verkeersborden en de auto’s verraden dat de tijd is doorgegaan. Ik heb het hier geweldig naar mijn zin.

 

Dawson City (3)
Dawson City (4)

Ik loop langs de gebouwtjes, drink ergens koffie buiten, loop weer langs (dezelfde) gebouwtjes en loop nog eens naar een ander stuk van het dorp. Dit is nu eens een vakantieplek waar ik niet in de natuur ben en het wel geweldig naar mijn zin heb.
 

Dawson City (5)

’s Avonds eten we met de hele groep in een restaurant. Onderweg erheen zie ik een vogeltje wat zielig in een vensterbank zitten.

MacGillivray's Warbler

 

 

 

 

 

 

Na het eten gaan we naar Diamond Tooth Gerties. Dat is het casino waar ook de cancanshow plaatsvindt.

 

Dawson City (6)
Dawson City (7)
Dawson City (8)

 

 

 

 

 

 

 

 


Terug naar Canada 2010

 

Verder naar volgende pagina

Terug naar vorige pagina